Felparkeringsavgift Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder felparkeringsavgift, varianter, uttal och böjningar av felparkeringsavgift

Felparkeringsavgift synonym, annat ord för felparkeringsavgift, vad betyder felparkeringsavgift, förklaring, uttal och böjningar av felparkeringsavgift.

Vad betyder och hur uttalas felparkeringsavgift

Felparkeringsavgift uttalas fel|park|er|ings|av|gift och är ett substantiv.

Ordformer av felparkeringsavgift

Singular

felparkeringsavgift
obestämd grundform
felparkeringsavgifts
obestämd genitiv
felparkeringsavgiften
bestämd grundform
felparkeringsavgiftens
bestämd genitiv

Plural

felparkeringsavgifter
obestämd grundform
felparkeringsavgifters
obestämd genitiv
felparkeringsavgifterna
bestämd grundform
felparkeringsavgifternas
bestämd genitiv

Felparkeringsavgift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet felparkeringsavgift

  1. Felparkeringsavgift (ofta kallat för parkeringsböter) är i Sverige en avgift som en fordonsägare kan bli skyldig att betala, enligt lagen (1976:206) om felparkeringsavgift (LFA), om någon har stannat eller parkerat fel med fordonet på kommunal mark. Parkeringsanmärkning (som är det rätta begreppet vid kommunal mark) med anmodan att betala avgiften utfärdas av en polisman eller en av kommunen förordnad parkeringsvakt. Motiveringen till namnet avgift istället för böter är att fordonets ägare är ansvarig oberoende av vem som kört. Ursprungligen hette det böter då felparkering tidigare var ett brott. (källa)
  2. Rent juridiskt är parkeringsplatser och övriga ytor i Sverige uppdelade i två typer, dels på gator och vägar (gatumark), där överträdelse behandlas enligt lagen om felparkeringsavgift, och dels privat mark (tomtmark), där överträdelse behandlas enligt lagen om kontrollavgift vid olovlig parkering. I likhet med en privat brygga så är det på en privat uthyrd p-plats tillåtet att stanna till för att till exempel vila. I båda fallen är man tvungen att flytta sitt fordon eller båt ifall kontraktsägaren är i behov av egendomen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.