felpassningarnas

Felpassning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet felpassning

1. I tolfte (alternativt tionde) minuten gjorde Horst Hrubesch 1–0 till Västtyskland, och då upphörde all form av konstruktivt spel. Under 20 minuter efter det gjorda målet avlossades inte ett enda skott på mål, utan bägge lagen passade bollen mellan varandra eller tillbaka till egen målvakt och det förekom knappast några tacklingar alls. Eventuella anfall slutade allt som oftast i en felpassning eller i ett inkast för motståndarna. (källa)
  2. Enligt egen utsago slog han inte en enda felpassning under sina två första år i AC Milan, och när det till sist hände gav publiken på San Siro honom en stående ovation. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.