Felplacerad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder felplacerad, varianter, uttal och böjningar av felplacerad

Felplacerad synonym, annat ord för felplacerad, vad betyder felplacerad, förklaring, uttal och böjningar av felplacerad.

Synonym till felplacerad

Vad betyder och hur uttalas felplacerad

Felplacerad uttalas fel|plac|er|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av felplacerad

Böjning (i positiv) felplacerad en ~ + subst. felplacerat ett ~ + subst. felplacerade den/det/de ~ + subst.

Felplacerad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Felplacerad på Engelska

  • misplaced

Hur används ordet felplacerad

  1. Läspning innebär ett felaktigt uttal av ord eller stavelser med konsonanten s, som då inte uttalas med sitt skarpa ljud utan ett mer väsande, ungefär motsvarande ett engelskt th. Läspning beror huvudsakligen på att tungan ligger felplacerad, som är för långt framskjuten emot eller emellan tänderna, istället för att hållas innanför dessa och på tillräckligt avstånd för att släppa fram ett fullt s-ljud. (källa)
  2. Risken för primär typ ökar av att ha haft tidig pubertet (menarche före 12 års ålder), inte ha fött barn, att vara rökare, att ha kraftiga menstruationer, av fetma och av att nära släktingar har dysmenorré. Om livmoderhalsen är trång, livmodern felplacerad eller det finns andra anatomiska egenheter ökar risken att drabbas. Eftersom smärtan handlar om att livmoderslemhinnan ska stötas ut, ökar också risken av att vara stillasittande och att inte få tillräcklig motion före utbrottet. (källa)
  3. Ideologiskt övertygade optimister kan försvara felaktigheter i optimismen genom att diskutera "felplacerad optimism", istället för överge optimism helt och hållet. (källa)
  4. Felplacerad käke vilket ofta orsakar spänningar i musklerna. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.