Font Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder font, varianter, uttal och böjningar av font

Font synonym, annat ord för font, vad betyder font, förklaring, uttal och böjningar av font.

Vad betyder och hur uttalas font

Font uttalas font och är ett substantiv -en -er.

Font betyder:

Ordformer av font

Singular

font
obestämd grundform
fonts
obestämd genitiv
fonten
bestämd grundform
fontens
bestämd genitiv

Plural

fonter
obestämd grundform
fonters
obestämd genitiv
fonterna
bestämd grundform
fonternas
bestämd genitiv

Font är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet font

  1. Det var en gång en konung, som med skiftande seger och nederlag, men alltid med ära styrde sitt diktarrike. Han hade slott, borgar och katedraler, mörka, gavlade gator och vårgröna hagar han hade en prinsessa, lika trolsk som elak, visa filosofer, fräcka narrar och larmande pöbel, med ett ord allt, som till en väl ordnad poetstat kunde höra, då han plötsligt en festkväll lämnade alltsammans i sticket för att som resande scholar draga ut och leta den vises sten. Förgäves skickades gråskäggiga sändebud till den skumma studiekammare, där han glömde bort åren bland Paracelsus’ deglar och retorter. ”Sire”, sade de, ”vänd hem igen. Ert rike väntar er. Äreporten är redan rest. Fontänerna rinna med vin. Narren har fått en ny våd scharlakan i sin kolt, och prinsessan står med solrosen i handen vid tornfönstret och väntar.” Men alkemisten hörde dem ej. Brygderna och dekokterna upptogo hans tankar. Där hemma i diktarriket växte gräset över gångarna. Ljusen slocknade. Prinsessan blev så rynkig, att all hennes elakhet på långt avstånd kunde läsas ur ansiktet. Landet föll i lägervall. Och den vises sten? Vem har hittat den? (svd.se)
  2. Gejser (från isländska källan Geysir, "den framvällande") är en het källa som mer eller mindre regelbundet kastar upp en fontän av kokande vatten och vattenånga. (wikipedia.org)
  3. Om en text innehåller ett tecken, som inte ingår i den font, som läsaren använder, representeras det saknade tecknet (eller ibland ett icke skrivbart styrtecken) av en joker i form av en öppen eller fylld fyrkant, ett vanligt frågetecken, eller något annat generellt tecken. (wikipedia.org)
  4. I vardagligt tal är landskapsarkitektur huvudsakligen en produkt i form av exempelvis en park, en trädgård, en fontän, en våtmark och dess flora och fauna som planeras skydd för, ett naturreservat eller en vägdragning. (wikipedia.org)
  5. 2007: Anna Järvinen, Ass, Blood Music, Bo Hansson + Eric Malmberg + Niklas Korssell, Existensminimum, Fontän, Hans Appelqvist, Jonna Lee, Kjell Höglund, Le Muhr, Lowood, Norma, Racket and Ball, Rickard Jäverling, Southside Stalkers, The Dora Steins, Tupelo Honeys, Wildbirds &, Peacedrums (wikipedia.org)
  6. Morgonbad är en fontänskulptur av Anders Zorn. Den skapades 1908-1909 och finns förutom i Zorngårdens trädgård bland annat i Rosenbadsparken i Stockholm. Morgonbad var ett av Zorns sista skulpturarbeten. (wikipedia.org)
  7. Moskéer kan variera mycket till utseendet men kännetecknas vanligen av sina minareter, från vilka böneutroparen (muezzin) traditionellt kallar till bön fem gånger per dag (numera har den funktionen dock ofta ersatts av högtalaranordningar), och kupolformade tak. Profeten Muhammeds eget hus i Medina kom att utgöra den modell enligt vilken moskéer byggts, med omgivande borggård och pelarhall. Utanför moskén finns alltid en gårdsplan (sahn) där det finns en fontän eller dylikt för tvagning innan gudstjänst. (wikipedia.org)
  8. 1866-73 Molins fontän med näcken skapades av Johan Peter Molin (wikipedia.org)
  9. Staden har flera fontäner, som ursprungligen försörjde invånarna med dricksvatten. Fonte Mourisca är en kalkad arabisk fontän som uppkallades efter sina dekorationer i nymorisk stil. Ur Fonte da Sabuga kommer vattenstrålarna från ett par bröst. (wikipedia.org)
  10. Under första världskrigets slutfas var Milles inne i en konstnärlig period som även innebar en förändring av hans stil. Han skapade lätta former i olika små fontäner med tritoner och najader. Under denna period skapade han bland annat "Bågskytten" vid Liljevalchs konsthall i Stockholm och "Solglitter", najaden som rider fram på en delfin. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.