Frasa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frasa, varianter, uttal och böjningar av frasa

Frasa synonym, annat ord för frasa, vad betyder frasa, förklaring, uttal och böjningar av frasa.

Vad betyder och hur uttalas frasa

Frasa uttalas frasa och är ett verb -de.

Frasa betyder:

Ordformer av frasa

Aktiv

frasa
infinitiv
frasar
presens
frasade
preteritum
frasat
supinum
frasande
presens particip
frasa
imperativ

Passiv

frasas
infinitiv
frasas
presens
frasades
preteritum
frasats
supinum

Frasa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Frasa på Engelska

  • rustle - with a rustle of silk the countess sailed into the room

Hur används ordet frasa

  1. Krinolinen var under 1850-talet cirkulär till formen, och bredde sig ut rakt från stussen och sedan som en rund kupa ned mot golvet. Under hela 1850-talet var det dessutom modernt med volanger, som ytterliga underströk denna runda form. Krinolinen var som vidast under åren 1858-1860. De kallades skämtsamt för criades ('skrik'), när de blev som vidast, eftersom det gnisslade om stålet och lät om kjolarna som frasade då bäraren rörde sig. (källa)
  2. Tramp eller foley är filmljud som läggs på efter filminspelningen men spelas in synkroniserat med filmen. Normalt är det vardagliga ljud, till exempel ljudet av fotsteg som trampar på olika material. Andra ljud kan vara rörelseljud, kläder som frasar eller cigaretter som glöder och inhaleras. Det finns ingen självklar gräns mellan tramp och ljudeffekter annat än att trampljud skapas och spelas in i realtid, synkroniserat med filmen. Om filmsekvensen visar en person som går på en asfaltstrottoar, in på en grusgång och ut på en gräsmatta spelar ljudinspelaren, trampkonstnären, in skapade ljud av sekvensen samtidigt som filmen spelas upp för att få rätt tajmning. Trampkonstnären använder ofta vardagliga föremål och kan till exempel ha en platta med något hårt för asfalten, en låda med grus för grusgången och ett tyg för gräsmattan. Med skor på fötterna eller händerna kan trampkonstnären sedan trampa i takt med skeendet på filmen. (källa)
  3. Jack Foley arbetade på Universal Studios 1927 med stumfilmen Show Boat samtidigt som Warner Bros film Jazzsångaren hade premiär och ljudfilmen etablerades. Show Boat gjordes om till ljudfilm och Jack Foley var med i arbetet att ljudsätta befintliga stumfilmsscener. Han fortsatte arbeta med och utveckla tekniken på Universal Studios och hans sista film blev Spartacus. Tekniken som han gett namn åt, även kallad tramp, går ut på att lägga till ljud som handtag som trycks ner, dörrar som öppnas, fotsteg på olika material, möbler som stöts i och kläder som frasar till befintliga filmscener. Filmscenen spelas upp utan ljud och foleykonstnärerna skapar och spelar in ljuden synkroniserat med scenen. Till filmen Spartacus var regissören missnöjd med ljudet till en masscen med slavar i kedjor och ville ta om scenen med alla statister i Italien. Jack Foley lade på nytt ljud med bland annat hjälp av fotsteg och nyckelknippor och scenen kunde behållas. Trots att hans arbete besparade studion både tid och pengar syntes hans namn aldrig i eftertexterna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.