Freskoteknik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder freskoteknik, varianter, uttal och böjningar av freskoteknik

Freskoteknik synonym, annat ord för freskoteknik, vad betyder freskoteknik, förklaring, uttal och böjningar av freskoteknik.

Vad betyder och hur uttalas freskoteknik

Freskoteknik uttalas fresko|tekn|ik och är ett substantiv.

Ordformer av freskoteknik

Singular

freskoteknik
obestämd grundform
freskotekniks
obestämd genitiv
freskotekniken
bestämd grundform
freskoteknikens
bestämd genitiv

Freskoteknik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet freskoteknik

  1. Kalkmålning är en målningsteknik för anbringande av konstverk på muryta. Kalkmålning utförs antingen på torr puts, så kallad al secco, eller på våt puts, så kallad al fresco. Vid målning i freskoteknik används pigment som är lösta i kalkvatten, som bindemedel för färgen utnyttjas den släckta kalkens förmåga att ta upp kolsyra ur luften, varvid vattenolöslig kalciumkarbonat bildas. Vid målning i seccoteknik används utöver kalk en mängd olika bindemedel som exempelvis animaliskt lim, olja och ägg. (källa)
  2. Termen kommer av italienskans fresco, vilket betyder "på färsk ". Med freskoteknik används pulvriserat färgpigment blandat med vatten, som målas direkt på fuktig, nylagd kalkputs. Först läggs ett grovputslager att torka, och därefter ett lager med finare kalkputs, vilket är den egentliga grunden för målningen. Finputslagret läggs på ett litet område i taget, så mycket som beräknas kunna målas innan putsen torkat, eftersom målningen inte kan ändras efter det att putsen torkat. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.