Fuktskadad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fuktskadad, varianter, uttal och böjningar av fuktskadad

Fuktskadad synonym, annat ord för fuktskadad, vad betyder fuktskadad, förklaring, uttal och böjningar av fuktskadad.

Vad betyder och hur uttalas fuktskadad

Fuktskadad uttalas fukt|skad|ad och är ett adjektiv.

Ordformer av fuktskadad

Böjning (i positiv) fuktskadad en ~ + subst. fuktskadat ett ~ + subst. fuktskadade den/det/de ~ + subst.

Fuktskadad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet fuktskadad

  1. Som PC för Allas Konsumentakuten kan visa idag är det inte helt självklart att få ersättning för en fuktskadad telefon, trots att ip-klassningen säger att den ska tåla en viss mängd vatten, och trots att det i just vårt fall går att ifrågasätta hur säljaren egentligen kommit fram till sin bedömning. För ip-klassning i all ära, en fuktskada verkar fortfarande vara en fuktskada – och det är något varken butiker eller tillverkare verkar vilja ta i med tång.
  2. Enligt Johanna Persson ligger bevisbördan i detta fall på Tre. Det ska väl sägas att mobiloperatören visserligen konstaterade att mobilen var fuktskadad, men någon förklaring till varför gummilisten var trasig kunde man inte lämna. (idg.se)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.