Ful Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ful, varianter, uttal och böjningar av ful

Ful synonym, annat ord för ful, vad betyder ful, förklaring, uttal och böjningar av ful.

Synonymer till ful

Andra språk

Ful på Engelska

 • ugly - ugly as sin
 • nasty, foul - foul (bad) language, a foul tackle

Hur används ordet ful

 1. Skämtsamt har ordet getts betydelsen "ful, ogräsbevuxen åker i EU-träda". (källa)
 2. Samma klasser låg till grund för alla indoeuropeiska samhällen och levde vidare i Europa fram till 1800-talet som de fyra stånden. Sanskritordet för kast, varna, betyder ordagrant "färg", och enligt vissa spekulationer skulle kastväsendet ha grundats av ljushyade arier när de invaderade Indien under andra årtusendet f.Kr. och förslavade dess mörkhyade ursprungsbefolkning, draviderna och folkgrupper som samlas under beteckningen adivasi . Dumézil (1958) har dock visat att samhällsgrupperna förknippades med olika färger även i andra indoeuropeiska samhällen, så förbands till exempel även romarnas präster och adel med vitt respektive rött, medan den fornnordiska dikten Rígsþula beskriver trälarnas urfader som "svart" och ful, medan stormännens fader är "blond" och böndernas rödhårig. (källa)
 3. Kubera brukar framställas som led och ful men har genomgått förvandlingen från ond ande till hinduisk gud. Liksom dvärgar i många andra mytologier hade Kubera till uppgift att vakta en stor skatt. Han beskrivs som rikedomens och skatternas gud, en av världsvaktarna och härskare över en del demoniska väsen vilka liksom guden själv sägs härstammar från Brahmas son Pulastya. (källa)
 4. Människors talanger kan även utveckla och förändra deras skönhetsuppfattning. Snickare kan se en oproportionerlig byggnad som ful, och musiker lär sig att urskilja falska toner i uppspelningar. Många personer utvecklar sådana skönhetsuppfattningar angående sina intressen och arbeten. (källa)
 5. Ethel är en rätt ful tjej som är dödsförälskad i Soppis. Hon har inte direkt en "fast roll" i Ackes gäng, precis som Dilton. (källa)
 6. Att använda vackra ord för en "ful" sak i syfte att befordra den egna agendan. (källa)
 7. Adjektiv i friuliska anpassar sig (kongruerar) med det substantiv de förekommer tillsammans med både vad gäller genus och numerus. Då friuliskan har två genus och två numerus så innebär det att de flesta adjektiv har fyra olika former: som till exempel hos brut (ful). (källa)
 8. Hedvig Elisabet Charlotta av Holstein-Gottorp beskrev både kejsarparet, deras relation och rykte hos allmänheten under sitt besök i Wien under 1798–1799: "Kejsaren är blek och mager, ser ut att vara sjuklig och något inskränkt. Han är ytterst artig och gör ett sympatiskt intryck, var mycket blyg, men dock ej i så hög grad som kejsarinnan, som syntes gränslöst förlägen. Hon är liten, ful och disgraciös men förstod ganska väl att lägga sina ord. Att de äro blyga kan sannerligen ej förvåna. De leva ju alldeles för sig själva och träffa aldrig människor, utom då de vid stora ceremonier äro tvungna att visa sig.". (källa)
 9. Malin Nord och Jessica Ritzén från Aftonbladet satt i publiken under inspelningen av första avsnittet. Innan kameran började rulla sade studiomannen till publiken: "Här tänker vi yta, inte stil eller personlighet! Det är bara ansiktet ni ska rösta på." Producenten Andersson sade: "Jag tror att det är viktigt för ungdomar hur man ser ut, kanske viktigare än vi vågar erkänna". Han blev frågad om programmet riskerade att bidra till "utseendehetsen", och svarade: "Nej. Vi tar inte ställning till om det är bättre att vara snygg eller ful." Andersson sade till Expressen att han inte tyckte att det var någon större skillnad mellan Snyggast i klassen och musiktävlingen Idol. I slutet på februari 2007 mottog TV4:s tittarombudsman ett mejl från tittare som ansåg att programmet "favoriserar och dömer människor". Andersson och Kleborg beslutade att svara på tittarens åsikt på TV4:s webbplats, där de skrev. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.