Full Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder full, varianter, uttal och böjningar av full

Full synonym, annat ord för full, vad betyder full, förklaring, uttal och böjningar av full.

Synonymer till full

Vad betyder och hur uttalas full

Full uttalas full och är ett adjektiv -t -a.

Full betyder:

Ordformer av full

Böjning (i positiv) full en ~ + subst. fullt ett ~ + subst. fulla den/det/de ~ + subst. fulle den ~ + mask. subst. Komparation fullare en/ett/den/det/de ~ + subst. fullast är ~ fullaste den/det/de ~ + subst.

Full är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Full på Engelska

 • full - satisfactory, full tank, the street was full of people
 • complete, whole - quite seriously, in earnest, full employment
 • intoxicated, drunk

Hur används ordet full

 1. Längdsporten har ägnat ett par decennier åt att krita griffeltavlan full av nya grenar, nya regler, nya format. In med skejt, sprint, skidbyten, sprintstafett, minitourer, slalombackar, maxlängder på stavar och stakzoner. (källa)
 2. När firandet var i full gång på efterfesten kollade sångerskan sin mobil och möttes av meddelanden och kommentarer om att folk inte tyckte att hon var värd priset. (källa)
 3. "Vi läser inte tidningarna"Betyder: Jag ljuger såklart. Vi har full koll och använder en del av det som skrivs som tändvätska. (källa)
 4. Det är som att ta en långpromenad med en god vän. Inte han eller hon du träffar jämt. Ni som garvar åt att någon av er blev lite för full på senaste festen, ni som jämför bostadspriser eller suckar över hur dumma de är på jobbet. Nej, det här är en vän du inte träffat på länge. Och du har berättat något viktigt. Om ditt liv, om något som oroar dig, eller som gör dig glad. (källa)
 5. Olika slags adelskap har funnits inom de flesta kulturer ända sedan de gamla egyptierna. Redan under arkaisk tid fanns det i de grekiska stadsstaterna grupper i samhället som hade högre status än övriga medborgare, i Aten behärskade de så kallade eupatriderna det politiska maskineriet suveränt före tyrannernas maktövertagande och demokratins införande. I det gamla Rom utgjordes adeln av patricierna, de enda invånarna i den tidiga republiken som hade full medborgarrätt. Senare, då de högsta ämbetena som en följd av ståndsstriderna öppnats för plebejer, framväxte med tiden en ny patricisk-plebejisk adel, nobilitas, vars medlemmare benämndes nobiles. Senrepublikens politiska gruppering optimates, som bekämpade de så kallade populares, dominerades av denna ämbetsaristokrati. (källa)
 6. full galopp, fyrsprång 45-58 km/h. (källa)
 7. Ett vanligt användningsområde för gasturbinen är elektrisk kraftproduktion. En fördel är att aggregaten går snabbt att sätta upp och kan vara i drift efter bara några månader. De går också snabbt att starta och stoppa vilket gör dem lämpade för reservkraft. Som exempel har Stallbacka kraftverk i Trollhättan sådana reservkraftverk drivna av svensktillverkade GT120 turbiner från STAL som kommer upp i full effekt efter bara 8 minuter. (källa)
 8. Namnet "Tjeburasjka" (Чебурашка) kan härledas från det ryska ovanliga verbet "чебурахнуться" (tjeburachnutsja, falla med brak). I boken hittar en grönsakshandlare något i en låda full med apelsiner. Han tar upp det och försöker få det att stå upp, men det faller på grund av ömma ben efter den långa färden. Efter att ha försökt en andra gång säger han "–Ой, опять чебурахнулся!" (–Oj, opjat' tjeburachnulsja. –Aj, du föll igen!), och därmed hade Tjeburasjka fått sitt namn, "något som faller". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.