Furstinna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder furstinna, varianter, uttal och böjningar av furstinna

Furstinna synonym, annat ord för furstinna, vad betyder furstinna, förklaring, uttal och böjningar av furstinna.

Synonym till furstinna

Vad betyder och hur uttalas furstinna

Furstinna uttalas furst|inna och är ett substantiv -n furstinnor.

Ordformer av furstinna

Singular

furstinna
obestämd grundform
furstinnas
obestämd genitiv
furstinnan
bestämd grundform
furstinnans
bestämd genitiv

Plural

furstinnor
obestämd grundform
furstinnors
obestämd genitiv
furstinnorna
bestämd grundform
furstinnornas
bestämd genitiv

Furstinna är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet furstinna

  1. Monarkin har olika namn beroende på vilken titel statschefen har. Är det en konung eller drottning kallas den konungadöme. Är det en hertig eller hertiginna kallas den hertigdöme. Är det en furste eller furstinna kallas den furstendöme. Är det en kejsare eller kejsarinna kallas den kejsardöme. Är det en påve kallas den påvedöme. Är det en sultan kallas den sultanat. Är det en emir kallas den emirat. (källa)
  2. På 1500-talet hade alla kungens söner frillor. Prinsarna Eriks, Johans, Karls och Magnus frillor kallas ofta "förtidshustrur" eftersom kvinnorna levde med dem i en långvarig äktenskapsliknande relation innan prinsarna gifte sig. När så prinsarna förmäldes med en furstinna eller prinsessa avvecklades deras frilloförhållanden. Frillorna fick då hus eller gods och giftes bort med betydande borgare eller adelsmän. Vasasläktens frillobarn fick namnet Gyllenhielm. (källa)
  3. Furste är, tillsammans med den kvinnliga formen furstinna, en kunglig eller högadlig titel. Ordet har lågtyskt ursprung. Orden furste och prins har i svenskan omväxlande använts i samma eller liknande betydelse. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.