Furu Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder furu, varianter, uttal och böjningar av furu

Furu synonym, annat ord för furu, vad betyder furu, förklaring, uttal och böjningar av furu.

Vad betyder och hur uttalas furu

Furu uttalas furu oböjligt och är ett substantiv.

Furu betyder:

Ordformer av furu

Singular

furu
obestämd grundform
furus
obestämd genitiv

Furu är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Furu på Engelska

  • pine (deal) - pine furniture

Hur används ordet furu

  1. Höga och rikt profilerade golvsocklar kan tillsammans med en bröstpanel även bidra till den arkitektoniska gestaltningen av ett rum. Golvsocklar är vanligen av trä eller plast men i samband med golvbeläggningar av stenmaterial kan även socklar av stenmaterial användas. Plastsocklar kan vara utformade så att ledningar kan döljas i dem. Träsocklar finns i talrika mått och profileringar, fabriksmålade eller i natur. Golvsocklar i standardutförande enligt SS 23 28 11 och SS 23 28 12 tillverkas av hyvlad furu och är fabrikslackerade vita med tjocklek 12mm och höjd 42mm, 52mm, 57mm eller 70mm. (källa)
  2. senare tros andra byggnadsmaterial, främst furu, ha använts. Skorsten började först att användas under 1700-talet. Från början vädrades eldröken ut genom ett hål i taket som senare försågs med fönster. Under 1700-talet fram till mitten av 1800-talet kom många av högloftsstugorna i Skåne att byggas om. (källa)
  3. En i Bohuslän vanligt förekommande båttyp är bohusjullen eller långedragsjullen. Vanligt är att den är byggd i furu på ekspant. Jullen användes för till fiske och transport, samt i modernare skepnad till nöjessegling. (källa)
  4. Plywood varierar i tjocklek mellan vanligtvis cirka tre millimeter och tre centimeter. De olika skikten är lagda och limmade korsvis, med all ytfanér i ett lager lagd i samma riktning. Furu och gran är de vanligaste träslagen i byggnadsindustrin, där gran ibland används som mellanfaner. Inom båt- och skeppsvarvsindustrin används i regel ädlare träslag, vilka har större motståndskraft mot röt- och mögelangrepp, detta gäller exempelvis teak och olika mahognyarter. I möbel- och inredningssammanhang används ofta björkplywood eller olika sorters ädelträ för bättre formbarhet. (källa)
  5. I lägenhetsannonser idag förekommer presentationer som till exempel: "Tvättstuga innehållande tvättbänk med plats för tvättmaskin, torkskåp, linneskåp och städskåp". Men då avses knappast det slags fristående linneskåp som annonseras på auktionssajter byggda i massiv ek, björk eller furu, utan mer garderobsliknande möbler vars hylldispositioner och konstruktioner underlättar hantering av hemtextilier, företrädesvis utdragbara hyllkorgar med galler för överblick och ventilation. (källa)
  6. Parkettgolv var ursprungligen ett trägolv lagt av massiva stavar av ett eller flera träslag. Moderna varianter har oftast ett tunnare ytskikt med mönsterträ. Uppbyggt som ett lamellgolv, för att få minimal rörelse: skikt med ädelträ, på ett bärande lamellager, underlager i furu (oftast). Parkettgolv är fjädrande, men slitagekänsligare än t.ex. laminatgolv. De har ett slitskikt av ädelträ på 2,5-3,5 mm, och är därför slipbara. Ger ett behagligt utseende samt är ej så hårt att gå på som ett laminatgolv. Normal tjocklek: 12–15 mm, men finns även 22–23 mm för läggning direkt på reglar. (källa)
  7. Originalmöbeln består av en stabil och tung trästomme i furu, tydligt inspirerad av barockens formspråk. De tidigare exemplar som ännu finns bevarade har stora likheter med varandra: de har alla ett säte som man sitter gränsle på likt en hästsadel, och framtill på stolen finns en bordsskiva där man kan lägga sina anteckningar eller tunga böcker. "Linnés Plugghäst" är förvånansvärt ergonomisk och funktionell, då ryggen bibehåller en bättre hållning under läsningen. (källa)
  8. Fram till medeltiden var takspån i Europa det vanligaste taktäckningsmaterialet på finare byggnader och användes även ofta som fasadbeklädnad. Livslängden för impregnerad spån av furu kan vara runt 40 år eller längre, för spån av ek eller lärk ännu längre. Kyrkspån och stavspån spikas i den övre kanten av varje spån och nästa varv läggs överlappande. Överlappningen blir synlig i den nedersta tredjedelen av varje spån. Skarvar och spikar täcks så att taket blir tätt och nederbörden rinner av. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.