Göra synonym, annat ord för göra, vad betyder göra, förklaring, uttal och böjningar av göra.

Synonymer till göra

Vad betyder och hur uttalas göra

Göra uttalas göra och är ett verb gjorde, gjort, gjord n. gjort, pres. gör konjunktiv göre.

Göra betyder:

Ordformer av göra

Aktiv

göra
infinitiv
gör
presens
gjorde
preteritum
gjort
supinum
görande
presens particip
gör
imperativ

Passiv

göras
infinitiv
görs
presens
gjordes
preteritum
gjorts
supinum

Perfekt particip

gjord en
~ + subst.
gjort ett
~ + subst.
gjorda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

göres
presensÖvriga former göre i vissa uttryck, konjunktiv etc.

Göra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Göra översättning

Engelska

do
what are you doing?
make
make furniture, prepare food
cause, make
my arm hurts, make the programme interesting, do one', s best, make sth. possible, the climate is not good for the plant

Hur används ordet göra

  1. – Jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga drömmen om F1, sa han när han fick en plats i Ferraris förarakademi (aftonbladet.se)
  2. Kvacksalvare kommer aldrig att rädda klimatet. Snart har du chans att göra skillnad, Per Bolund. (aftonbladet.se)
  3. Vad beror det på att Sverige får en hög placering? John Ahlmark på FRA: s pressavdelning svarar i ett mejl till TechWorld att ”Sveriges cyberförsvar har goda grundstenar. Men det finns mycket man kan göra för att stärka skyddet. Ett cyberförsvar måste bygga på en god basnivå av informationssäkerheten, kunskap om vilka angrepp som sker och vilka som ligger bakom, goda varningssystem och förmåga att hantera upptäckta angrepp.” (idg.se)
  4. Då var det ju människor som blev dödade. Kan man verkligen göra en sådan jämförelse? (svt.se)
  5. Även om demokraterna i sin besvikelse över rapportens resultat garanterat kommer att försöka göra livet surt för Trump på andra sätt. Demokraternas majoritet i representanthuset gör att de kan initiera en rad utredningar mot presidenten. Bland annat kommer de att försöka tvinga honom att lämna ut sina deklarationer i hopp om att det där ska finnas saker som är brottsliga eller politiskt besvärande för presidenten. (aftonbladet.se)
  6. – Styrelsen har beslutat om att vi ska göra en fördjupning, titta igenom processer, hur vi jobbar, och vi har bett FRA fortsätta med det. När vi är klara med det blir det en intern rapport som vi kommer att gå igenom i styrelsen och lämna över till Finansinspektionen. (expressen.se)
  7. För två veckor sedan var det dags för frikyrkan att göra entré. Att denna del av den svenska historien skulle tecknas genom storebror Gustaf var knappast förvånande. Gustaf, känsligt tolkad av Mattias Nordkvist, har från första avsnitt varit seriens sökande smärtpunkt. (aftonbladet.se)
  8. En i princip enig amerikansk kritikerkår sågade fågelmannens försök att göra kännbart drama av tillfälligheternas spel. ”Tillkämpat”, ”manipulativt”, ”inställsamt”. ”Talky like a french movie”, klagade någon. Allt helt sant men ändå rätt småtrevligt. Om man nu gillar filmer med smort munläder och berättelser som handlar om berättande, så kan man gott ge den här emotionellt baserade rövarhistorien om kärlek och sorg en chans. I alla fall lite senare, när den kommer strömmad. (svt.se)
  9. Ännu en blockbuster med stora muskler och lite hjärna men till skillnad från mertalet tillkämpat humoristiska genresyskon är Venom-figuren en rätt rolig gynnare. Han är en av Spidermans slagpåsar och har nu alltså – enligt den rådande superhjältelogiken där allt som rör sig får en egen film – förärats en spinn-off som ger honom upprättelse och backstory. Om man som undertecknad bara är yrkesmässigt insatt i Marvels universum är denna svartglänsande och extremt böjliga varelse en ny och upplyftande bekantskap. Självömkande, sarkastisk och befriande amoralisk som ingen annan kollega i skrået. Där de andra levereras med krystad svärta och krystad humor kommer här en punkig super(anti)hjälte som kan backa upp ett hot som att ”jag ska bita huvudet av dig” med att verkligen göra så. (svt.se)
  10. Motivering: Årets vinnare visar att det fortfarande går att göra hyperaktuell, brännande och skarp satir, dessutom i en väldigt innovativ form. Mottagandet hos publik och kritiker var fantastiskt och man befäste sin position som Sveriges just nu viktigaste och kanske mest begåvade humorgrupp.Årets Profil: BIANCA INGROSSO för TalangMotivering: Hennes ofiltrerade och varma sätt att kommunicera sin feedback till deltagarna skapar underhållning vi som tittare älskar att se. Bianca är Sveriges just nu mest lysande TV-stjärna! (dagensmedia.se)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Göra Synonymer Betyder Uttal