Skapa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skapa, varianter, uttal och böjningar av skapa

Skapa synonym, annat ord för skapa, vad betyder skapa, förklaring, uttal och böjningar av skapa.

Synonymer till skapa

Vad betyder och hur uttalas skapa

Skapa uttalas skapa och är ett verb skapade, skapat, skapad el. skapt n. skapat el. skapt, pres. skapar.

Skapa betyder:

Ordformer av skapa

Aktiv

skapa
infinitiv
skapar
presens
skapade
preteritum
skapat
supinum
skapande
presens particip
skapa
imperativ

Passiv

skapas
infinitiv
skapas
presens
skapades
preteritum
skapats
supinum

Perfekt particip

skapad en
~ + subst.
skapat ett
~ + subst.
skapade den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer perfekt

particip skapt en
~ + subst.
skapt ett
~ + subst.
skapta den/det/de
~ + subst.
skapte den
~ + mask. subst.

Skapa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Skapa på Engelska

  • cause, engender, produce, give rise to, make, create - a painting done by an amateur, creative activity, create new jobs, create conditions conducive to a peaceful development

Hur används ordet skapa

  1. Trots detta är det svårt att göra sig av med känslan att det krävs nationella ekonomiska muskler och en stabil välfärd för att skapa ett samhälle som håller en hög lägstanivå inom cybersäkerhet. Detta bekräftas av den bild av cybersäkerheten i Sverige, och orsaken bakom den höga placeringen, som ges av Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen IIS. (källa)
  2. Årets Program: ROBINSON av MastiffMotivering: Trots många osäkerhetsmoment, som en sändningsstruktur som sträcker sig över fem dagar, en slimmad inspelningstid och produktionstekniska svårigheter har redaktionen lyckats skapa ett extremt starkt innehåll som vunnit stor publik både linjärt och digitalt. 20 år efter premiären så är serien tillbaka och det med besked, mer vitalt änågonsin! Hatten av för den här produktionen som fått nytt liv och som förtjänar att hyllas och uppmärksammas. (källa)
  3. Bredvid "Hur kan vi" har Navid Modiri även en annan podd, "Björn och Navid", som är mer existentiell och handlar till stor del om personlig utveckling. Det är enligt honom ett samtal för att försöka skapa förståelse, men menar att podden "Hur kan vi" är en förlängning av det samtalsarbetet. (källa)
  4. Lotta Fahlén är artist och producent bosatt i Malmö. Utöver sitt soloprojekt Loljud komponerar hon tillsammans med andra artister och för scenkonstföreställningar. Lotta har turnerat som Maxida Märaks livemusiker och varit förband åt bland annat Titiyo, Jenny Hval och U.S. Girls. Som en av grundarna bakom det feministiska nätverket Synth Babes, samt handledare i Vem Kan Bli Producent Malmö, engagerar hon sig dessutom löpande för att inspirera och utbilda kvinnor och transpersoner inom musikproduktion och för att skapa en större representation i branschen. (källa)
  5. Fågelläte är samlingsnamnet på alla de ljud som fåglar kan åstadkomma. Främst avser man de ljud som skapas med strupen, men fåglar åstadkommer även andra mekaniska läten med exempelvis näbben och vingarna. Exempelvis fungerar hackspettars rytmiska trummande som revirhävdande och enkelbeckasinen åstadkommer ett vinande läte med hjälp av sina vingar när den störtdyker vid spelflykt. (källa)
  6. Ett fågelbad är ett konstgjort öppet vattenkärl, eller liten grund damm, avsett för fåglar att dricka ur och bada i. Ett fågelbad kan fungera som trädgårdskonst, skulptur eller vara en del i att skapa en vital naturträdgård. Fågelbad lockar till sig en rad olika fågelarter, speciellt under sommar eller torrperioder, men fågelbad som inte fryser om vintern lockar också till sig fåglar. (källa)
  7. Att lära sig något genom exempel eller liknelser kräver att man kan bortse från oväsentligheterna, att man på egen hand kan skapa en användbar abstraktion, och sedan känna igen andra situationer där den kan användas. (källa)
  8. Aktiviteter som utförs av gangstrar är varierande, och används ofta för att fylla efterfrågan som finns mellan en aktuell juridisk status och verkligheten. Under förbudstiden i USA exploaterade gangstrar den växande svarta marknaden för alkoholdrycker genom att fylla efterfrågan som fanns. På 1950-talet hände samma sak, denna gång med dobbel. Andra aktiviteter är bland annat narkotikahandel, koppleri, trafficking, med mera. En del gangstrar är även involverade i utpressning, beskyddarverksamhet och/eller mutning för att skapa inflytande över fackföreningar och företag. De är också kända för att försöka manipulera beslut från civila institutioner, såsom domstolar och politiska val. (källa)
  9. Gud skapar himmel och jord, och allt vad där finns, inklusive de två första människorna, Adam och Eva. Först beskrivs hur Gud på sex dagar skapar allting med sitt ord för att sedan vila på den sjunde. Därefter, i kapitel 2, finns vad som ibland kallas den andra skapelseberättelsen, som bland annat beskriver hur Gud formade Adam och alla djuren av jord för att sedan skapa Eva av ett av Adams revben. Huruvida de två kapitlen harmonierar med varandra eller ej är en fråga om vilken bibelvetenskapen är oenig. Berättelsen om Edens trädgård har stora likheter med den sumeriska berättelsen om Dilmuns trädgård, vilken ofta betraktas som äldre. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.