Designa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder designa, varianter, uttal och böjningar av designa

Designa synonym, annat ord för designa, vad betyder designa, förklaring, uttal och böjningar av designa.

Synonymer till designa

Vad betyder och hur uttalas designa

Designa uttalas de|signa [-saj´na] och är ett verb -de.

Designa betyder:

Ordformer av designa

Aktiv

designa
infinitiv
designar
presens
designade
preteritum
designat
supinum
designande
presens particip
designa
imperativ

Passiv

designas
infinitiv
designas
presens
designades
preteritum
designats
supinum

Perfekt particip

designad en
~ + subst.
designat ett
~ + subst.
designade den/det/de
~ + subst.

Designa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet designa

  1. Speciellt inriktade på kompressorer i bilar är Mercedes-Benz som använder dem i många av sina modeller, även bland de billigare motorerna. Det ger ett högt vridmoment över ett brett register och redan från låga varvtal. Genom att ändra mycket på och runt kompressorerna kan Mercedes tillverka olika bilar med högst skiftande motorstyrka, utan att fördenskull behöva designa särskilt många olika motorer. (källa)
  2. Vid speciella tillfällen såsom tentamina, redovisningar, studiebesök, gästföreläsningar, bär lantmästarstudenterna sin skoluniform som kallas sparkdräkt. Uniformen består av mörkblå kavaj med mörkgrå byxa eller kjol, varje ny klass får även designa sin egen slips som bärs med sparkdräkten. Sparkdräkten togs fram en gång i tiden i nivellerande syfte. Lantmästarkåren anordnar fester på Alnarps campusområde, som Gåsaboston och Vårbal, liksom större evenemang som karnevalen, vilken lockar tusentals besökare varje år. (källa)
  3. Nanoteknik och nanovetenskap handlar om att studera, manipulera och bygga ihop materien på atomär nivå där objektets tjocklek är i storleksordningen mellan en och 100 nm, speciellt för att på detta sätt kunna designa speciella egenskaper och funktionalitet. (källa)
  4. En billigare variant av stickmaskin är hålkortsmaskinen. Med den kan man sticka mönster med hjälp av hålkort. Man är då begränsad till hålkortets bredd när man gör mönster. Vanligtvis är hålkorten på 24 maskor. Stickbeskrivningar till de elektroniska maskinerna kan man göra med datorprogrammet Designa Knit. Där kan man följa stickningen på skärmen och se uttag och intag av maskor. För hålkortsmaskinerna kan man nöja sig med lite enklare program för att göra stickbeskrivningar. (källa)
  5. Trädgårdskonst är konstformen kring att designa och utforma och anlägga en trädgård. Den nuvarande europeiska trädgårdskonsten sina rötter i 600-talets islamiska trädgårdar, som Alhambra. Trädgårdskonstens historia har uppvisat några riktiga höjdpunkter i Europa under renässansen och barocken, de italienska renässansträdgårdarna på 1500- och 1600-talen, som Villa d'Este, de franska barockträdgårdarna på 1600- och 1700-talen som till exempel barockträdgårdarna på Versailles, i Sverige Drottningholms slott och Tessinska palatset i Stockholm och i England landskapsparkerna, som till exempel Blenheim Palace (se även engelsk park) på 1700- och 1800-talen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.