Konstruera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konstruera, varianter, uttal och böjningar av konstruera

Konstruera synonym, annat ord för konstruera, vad betyder konstruera, förklaring, uttal och böjningar av konstruera.

Synonymer till konstruera

Vad betyder och hur uttalas konstruera

Konstruera uttalas kon|stru|era och är ett verb -de.

Konstruera betyder:

Ordformer av konstruera

Aktiv

konstruera
infinitiv
konstruerar
presens
konstruerade
preteritum
konstruerat
supinum
konstruerande
presens particip
konstruera
imperativ

Passiv

konstrueras
infinitiv
konstrueras
presens
konstruerades
preteritum
konstruerats
supinum

Perfekt particip

konstruerad en
~ + subst.
konstruerat ett
~ + subst.
konstruerade den/det/de
~ + subst.

Konstruera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Konstruera på Engelska

  • design - design an electric vehicle

Hur används ordet konstruera

  1. Från början kallades dessa elektriska ljusstakar "julottestakar". Svensken Oscar Andersson tillverkade 1934 världens första elektriska adventsljusstake. Enligt uppgift var orsaken de första elektriska julgransbelysningarna, som lanserats av Philips i Sverige omkring 1930. Med den dåvarande nätspänningen i Göteborg på 120 volt fungerade belysningen dåligt, och många trasiga julgransbelysningar returnerades av kunderna. Oscar Andersson som arbetade på Philips Göteborgskontor, fick idén att använda ljusgransbelysningarna för att konstruera en elektrisk ljusstake. (källa)
  2. Ett grafikkort är ett gränssnitt i datorsystem som tolkar och bearbetar en dators binära information till en videosignal som kan visas på en bildskärm. Moderna grafikkort, som sådana som används för bildbehandling, CAD och datorspel, utför ofta mycket av arbetet med att konstruera den slutgiltiga bilden som syns på skärmen. (källa)
  3. När hosorna började göras om till byxor, dvs syddes ihop, föddes behovet av att konstruera en öppning som snabbt och enkelt gick att öppna och stänga utan att plagget togs av. Den tidiga varianten var i god tradition stor och iögonfallande. Det var ett sprund framtill som slöts med stora och vackert utformade knappar. (källa)
  4. Det finns två typer av drivlinor till moderna hybridbussar, den ena är parallellhybriden där både förbränningsmotorn via en mekanisk växellåda och elmotorn/elmotorerna är kopplade till drivhjulen och arbetar tillsammans eller separat (vanligtvis enbart elmotorerna), fördelen med denna konstruktion är att det kan föras över mer kraft till drivhjulen när både förbränningsmotorn och elmotorerna arbetar, vilket gör att det är lättare att konstruera tyngre bussar, eller bussar som kan ta flera passagerare, till exempel ledbussar eller dubbeldäckare. (källa)
  5. Ingenjörsvetenskap är den vetenskapliga disciplin som behandlar implementering av vetenskap på material, byggnationer, maskiner, system och processer för att förverkliga ett specifikt mål. Det amerikanska ingenjörsrådet för professionell utveckling (ECPD) (senare ABET), definierar ingenjörsvetenskap som den kreativa tillämpningen av vetenskapliga principer för att konstruera eller utveckla byggnader, maskiner, apparater, produktionsprocesser, eller tekniker som utnyttjar en eller flera av dessa, eller för att konstruera eller driva desamma med full kännedom om deras design, eller att förutsäga deras beteende under särskilda förutsättningar, allt med avseende på tänkt syfte, driftsekonomi och säkerhet för liv och egendom. (källa)
  6. Ett pendelur eller en pendyl är ett ur där en pendel reglerar urets gång. Det första pendeluret konstruerades 1656 av Christiaan Huygens. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.