Gadda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gadda, varianter, uttal och böjningar av gadda

Gadda synonym, annat ord för gadda, vad betyder gadda, förklaring, uttal och böjningar av gadda.

Vad betyder och hur uttalas gadda

Gadda uttalas gadda och är ett verb -de.

Gadda betyder:

Ordformer av gadda

Aktiv

gadda
infinitiv
gaddar
presens
gaddade
preteritum
gaddat
supinum
gaddande
presens particip
gadda
imperativ

Gadda är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet gadda

  1. 2009 – Tatuering: handbok för nybörjare och inspiration för redan gaddade (med Caroline Engvall). (källa)
  2. Hon fick dock snart se att Alli inte var något vanlig barn, utan en rebellisk, odisciplinerad ensamvarg som älskade att tänka och läsa, men avskydde fysiskt arbete. Hans inställning irriterade de lokala barnen som snart gaddade ihop sig mot honom. Detta bemötte han snabbt med sin arsenal av otäcka limerickar. (källa)
  3. Alla medicinskt viktiga ormgifter kommer ifrån injektion från ormars ett eller flera par huggtänder ("gaddar") i överkäken. Dessa förstorade tänder har fåror eller kanaler genom vilka giftet injiceras i bytet eller människan. (källa)
  4. Stinkande kortvingen är en svartfärgad insekt med sex ben samt två antenner. Den kan bli uppemot tre centimeter lång och går att känna igen på sin bakre del som reser sig ifall den är hotad. Dessutom har den två gaddar som kan bita hårt, något som vi människor kan känna av men som inte är farligt. Man brukar kalla den för en skorpion-liknande art, just på grund av dess rörelser och beteende som påminner om en skorpion. Namnet Stinkande kortvinge kommer från att arten i vissa fall kan ge av sig en vit, illaluktande vätska om den känner sig rädd. (källa)
  5. Gaddarna (Holmö gaddar, Gadden) är den sydligaste av Holmöarna, beläget söder om Grossgrunden, med sundet Gaddströmmen där emellan. Ön är mest känd för sin fyrplats Holmögadd som kom till 1770. Det nuvarande fyrtornet är byggt 1854 och utrustat med roterande fresnel-lins. Hela ön har sedan 1940 varit ett militärt skyddsområde, som numera har avvecklats. Fyrplatsen var den sista officiellt bemannade i Sverige. Den siste fyrvaktaren på Holmögadd lämnade sitt arbete 2003. I november 2008 rapporterade Sjöfartsverket att fyren var släckt på obestämd tid, och i maj 2009 rapporterade samma verk att fyren inte skulle återtändas igen. Fyren är statligt byggnadsminne sedan 25 januari 1935, förnyat 30 november 2000. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.