Grund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grund, varianter, uttal och böjningar av grund

Grund synonym, annat ord för grund, vad betyder grund, förklaring, uttal och böjningar av grund.

Synonymer till grund

Vad betyder och hur uttalas grund

Grund uttalas grund och är ett substantiv -et; pl. grund.

Grund betyder:

Ordformer av grund

Singular

grund
obestämd grundform
grunds
obestämd genitiv
grundet
bestämd grundform
grundets
bestämd genitiv

Plural

grund
obestämd grundform
grunds
obestämd genitiv
grunden
bestämd grundform
grundens
bestämd genitiv

Grund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Grund på Engelska

 • shallow - a shallow bay
 • foundation, base, ground - concrete foundation, foundation of a house, essentially, underlie
 • cause, reason - consolation, that with which one consoles oneself, because of, as a result of, objective reason, for excellent reasons
 • shoal, sandbar, reef - grounding, run aground

Hur används ordet grund

 1. Helene Marie Fossesholm har under knappt tre år, mellan december 2014 och september 2017, behandlats med tillväxthormon på grund av sin ringa längd och har sedan 8 års ålder undersökts på barnsjukhus. Förbundet meddelar att Fossesholm var 137, 5 centimeter lång när hon var 13, 5 år gammal och hade en onormal växtutveckling. I dag är hon 151 centimeter lång. (källa)
 2. En annan fråga som varit central i diskussionen om direktivets godkännande är hur så kallade memes kan komma att påverkas. Material som bygger på annat – ofta upphovsrättsskyddat material – skulle i och med ett godkännande riskera att stoppas på grund av den eventuella filterlösning som artikel 13 kan komma att medföra. (källa)
 3. 9. "Prison Break" Fängelsedrama från 2005. En man begår ett brott för att rädda sin bror som sitter i dödscell på grund av en politisk konspiration. Fyra säsonger på Netflix. 8, 4 i betyg på IMDB. (källa)
 4. Ungern och Sverige är på många sätt varandras motpoler i EU. Sverige har ofta riktat hård kritik mot ungrarna, och i ungerska medier utmålas Sverige som ett land med enorma problem på grund av den högra invandringen. (källa)
 5. Den nuvarande hettan tycks generellt inte vara något problem för fåglarna. Enligt Wirdheim kan arter som häckar under takpannor på sina håll ha haft problem på grund av överhettning, och havsörnar och fiskgjusar vars ungar ligger i öppna bon i trädtoppar kan också ha varit utsatta – men i det stora hela är värmen ingen katastrof för någon fågelart. (källa)
 6. Scenerna visar knarkarkvarteren, polisstationen, förhör med släktingar till de försvunna flickorna, som alla kommer från olika ursprungsbefolkningar och har hamnat i prostitution på grund av sitt drogberoende. Miranda vill göra en utställning med porträtt av de hundratals försvunna, vilket leder till problem med representation. Ferdinands skådespelarförsök handlar mest om dråpliga försök att lära sig amerikansk gangster-engelska. (källa)
 7. I modern stadsmiljö är fåglar som måsar, kajor och duvor olägenheter mer på grund av oljud och förorening än att de förstör grödan. Störande kajor skräms i stadsmiljö bort med hjälp av ljudbaserade fågelskrämmor som spelar upp fågelns dödsskri, samt i vissa fall genom utplacering av döda fåglar. Måsar skräms (med varierande resultat) bort från bryggor med hjälp av rovfågelsattrapper. (källa)
 8. Ett fågelbad är ett konstgjort öppet vattenkärl, eller liten grund damm, avsett för fåglar att dricka ur och bada i. Ett fågelbad kan fungera som trädgårdskonst, skulptur eller vara en del i att skapa en vital naturträdgård. Fågelbad lockar till sig en rad olika fågelarter, speciellt under sommar eller torrperioder, men fågelbad som inte fryser om vintern lockar också till sig fåglar. (källa)
 9. De flesta arter skapar ett revir som de bland annat försvarar med läten, uppvisning av praktfulla fjäderdräkter och rent fysiska attacker. Vissa fåglar häckar i kolonier där gruppen hävdar reviret mot yttre angrepp. Inom reviret byggs ett rede som kan vara allt ifrån en grund urgröpning i marken till exempelvis en havsörns bo som kan väga mer än ett ton. Det minsta dokumenterade fågelboet är skapat av en kalliopekolibri och har en boskål på bara 2 centimeter. Vissa arter begagnar samma boplats år efter år, medan andra bygger ny varje år. Ofta byggs flera bon antingen före eller efter parningen. Exempelvis korsnäbbar bygger sina bon redan under vintern och gärdsmygen bygger ett flertal bon, och honan utser sedan det slutgiltiga boet där hon lägger sina ägg. Detta rede är det enda som fodras med dun och fjädrar. Hos ett flertal arter har man observerat att både honan och hanen sätter igång med en form av ceremoniella bobyggen direkt efter parningen. Vissa arter som backsvala, kungsfiskare och vissa alkor och liror gräver gångar i jorden där de lägger sina ägg. (källa)
 10. Det finns rekommendationer om högsta dagsdoser A-vitamin över längre tid. Gränsen är lägre för barn, på grund av risk för tillväxthämning, och för gravida, på grund av risk för fosterskador. Äldre vuxna rekommenderas inte kosttillskott av A-vitamin, på grund av ökad risk för benskörhet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.