Grunka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grunka, varianter, uttal och böjningar av grunka

Grunka synonym, annat ord för grunka, vad betyder grunka, förklaring, uttal och böjningar av grunka.

Synonymer till grunka

Vad betyder och hur uttalas grunka

Grunka uttalas grunka och är ett substantiv -n grunkor.

Grunka betyder:

Ordformer av grunka

Singular

grunka
obestämd grundform
grunkas
obestämd genitiv
grunkan
bestämd grundform
grunkans
bestämd genitiv

Plural

grunkor
obestämd grundform
grunkors
obestämd genitiv
grunkorna
bestämd grundform
grunkornas
bestämd genitiv

Grunka är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Grunka på Engelska

  • thing

Hur används ordet grunka

  1. Mulle Meck är en svensk barnboksfigur skapad av George Johansson och Jens Ahlbom. Flera av böckerna finns även som DVD-film och det finns en rad datorspel med Mulle Meck som huvudperson där Lennart Jähkel gör Mulle Mecks röst. Bygg bilar med Mulle Meck blev år 1999 utsett till bästa barnspelet i Europa. Mulle meck är en samlare som samlar på apparater, manicker, mojänger, molijoxer samt grunkor eller föremål rent generellt, som han använder till sitt byggande. George Johansson fick sin inspiration att skriva om Mulle Meck av sin pappa. (källa)
  2. Mulle Meck bor med sin hund Buffa i ett skogsbryn, bortom en sjö, på branten av ett berg, vid vägs ände. Mulle samlar på gamla grunkor. En dag bestämde sig Mulle Meck för att bygga en bil. (källa)
  3. Bror Marklund blev tidigt föräldralös, och fick utbildning till snickare i Umeå. År 1926 blev han ornamentbildhuggare i Stockholm, och 1928 elev till Carl Milles och Nils Sjögren vid Konstakademien, där han påverkades av Aristide Maillol och Despiaus. Mellan 1934 och 1936 reste han i Italien och Frankrike som stipendiat. I Paris tecknade han vid Maison Watteau och Académie Colarossi. Modernismen hade nått avsevärt längre i Frankrike och Bror Marklund tog särskilt intryck av Ossip Zadkine och Henri Laurens. Andra som lämnade spår i hans konst var Pablo Picasso och Henry Moore. Hans konst har beskrivits som eroticistisk primitivism, rå hednisk stil blandad med medeltida drag, och med brutalitet, uråldrighet och det monumentala som genomgående tema. Själv sade han: "Att göra en vacker grunka, det blev aldrig av". (källa)
  4. Spelet är baserat på en fiktiv racing händelse med fiktiva förare tillsatt med några professionella förare som spelaren kan låsa upp. Spelet skiljer sig från vanliga motorcykelracingspel, där föraren konstant åker utför nedförsbacke på grund av banornas lutning. Föraren kan också attackera andra förare från både vänster och höger med antingen händer, fötter eller vapen. Dessa attacker kan uppgraderas genom att utföra olika konster eller att samla upp power ups. Spelet har även en motorcykelaffär där spelaren kan köpa olika upplåsbara grunkor till motorcykeln. Upp till fyra spelare kan tävla mot varandra i spelet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.