Gruppera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gruppera, varianter, uttal och böjningar av gruppera

Gruppera synonym, annat ord för gruppera, vad betyder gruppera, förklaring, uttal och böjningar av gruppera.

Synonymer till gruppera

Vad betyder och hur uttalas gruppera

Gruppera uttalas grupp|era och är ett verb -de.

Gruppera betyder:

Ordformer av gruppera

Aktiv

gruppera
infinitiv
grupperar
presens
grupperade
preteritum
grupperat
supinum
grupperande
presens particip
gruppera
imperativ

Passiv

grupperas
infinitiv
grupperas
presens
grupperades
preteritum
grupperats
supinum

Perfekt particip

grupperad en
~ + subst.
grupperat ett
~ + subst.
grupperade den/det/de
~ + subst.

Gruppera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Gruppera på Engelska

  • group

Hur används ordet gruppera

  1. Freud grupperar drifterna i två typer. I den första driftsdualismen ställer han sexualdrifterna mot jagdrifterna eller självbevarelsedrifterna. Freuds sexualdrifter är vidare än begreppet vanligen förstås, och inkluderar även oral drift (lusten att smaka, suga och äta), anal drift (lust förknippad med att defekera), uretral drift (lust förknippad med att urinera), exhibitionism (lusten att visa upp sig), voyeurism (lusten att betrakta) och nyfikenhet (lusten att veta). De senare kallas partialdrifter. Jagdrifterna är sådant som hunger, törst och aggression. De driver oss att äta och dricka. De behöver tillfredsställas inom en viss tid. Sexualdrifterna (i Freuds vida mening) är mer plastiska. De kan skjutas upp och tillfredsställas på många olika sätt, vilket öppnar för att många psykiska fenomen enligt Freud kan härledas tillbaka till dem. (källa)
  2. Släktena Chioglossa, Lyciasalamandra, Mertensiella och Salamandra är grupperade i underfamiljen Salamandrinae, medan övriga släkten grupperas i Pleurodelinae. (källa)
  3. Det finns 25 landskap i Sverige. De grupperas i tre landsdelar: Götaland, Svealand och Norrland. (källa)
  4. I extremt akuta sjukdomsfall där en fullständig utredning inte hinner genomföras innan blodtransfusion påbörjas används 0 Rh-negativt (0 Rh−) blod tills patientens blod är grupperat och korstestat mot olika givares blod. (källa)
  5. De tre vackra kvinnorna kännetecknas av en mjukhet i huden och med yppiga konturer. De verkar snarare vara tre otvungna backanter än den grekiska mytologins pryda chariter. Bortsett från dessa realistiska drag präglas kompositionen av den elegans med vilken mästaren från Flandern har grupperat de tre kvinnorna, och hans djupa kunskap framträder tydligt i det sätt han har utformat kropparnas mjukhet, rundhet och fräschhet. De lätta hudtonerna utstrålar ljus till resten av verket. Trion är omgiven av ett träd till vänster och ett gyllene ymnighetshorn till höger, från vilket strömmar vatten, med en blomstergirland i toppen. (källa)
  6. Matematiskt uttryck – en kombination av siffror, operatorer, grupperande symboler. (källa)
  7. Ett uttryck är i matematik en kombination av tal, operatorer, grupperande symboler (som klammer och parentes) och/eller variabler ordnade på ett meningsfullt sätt så att uttrycket kan bli utvärderat. (källa)
  8. Flagellater, även benämnda gisselorganismer eller gisseldjur, är encelliga protister. De har flageller – gissel – det vill säga piskliknande organeller som ofta används för förflyttning. Flagellerna hos dessa organismer är oftast färre än fyra i antal. Över 7 000 arter räknas till flagellaterna. Förut grupperades de i Mastigophora, men de olika linjerna verkar inte vara närmare besläktade. (källa)
  9. Riksdagen tog beslut om kommunreformen 1962. Processen inleddes 1 januari 1964 då landets kommuner grupperades i 282 kommunblock. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.