Handelstonnage Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder handelstonnage, varianter, uttal och böjningar av handelstonnage

Handelstonnage synonym, annat ord för handelstonnage, vad betyder handelstonnage, förklaring, uttal och böjningar av handelstonnage.

Vad betyder och hur uttalas handelstonnage

Handelstonnage uttalas handels|tonn|age och är ett substantiv.

Ordformer av handelstonnage

Singular

handelstonnage
obestämd grundform
handelstonnages
obestämd genitiv
handelstonnaget
bestämd grundform
handelstonnagets
bestämd genitiv

Handelstonnage är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handelstonnage

  1. Havet har använts som transportväg i alla tider. Det har använts av européer sedan portugiserna utforskade området i början på 1600-talet. Sydkinesiska havet är idag den näst mest använda sjövägen i världen. Av världens årliga handelstonnage passerar mer än hälften genom Malackasundet, Sundasundet och Lomboksundet. I regionen finns olja, bekräftad mängd är omkring 1,2 km³ och den totala mängden uppskattas vara 4,5 km³. Det finns en uppskattad mängd på omkring 7 500 km³ naturgas. (källa)
  2. Byggandet av pansarbåtar innebar att leveranserna till Stockholm periodvis var mycket omfattande. Det var den stora dominansen av statliga beställningar som medförde en epok av pansarbåtsbyggande. Under slutet av 1910-talet ändrade Lindholmens marknad karaktär, och krigsfartygsbyggandet upphör och den ryska marknaden blir utan betydelse. Båda dessa händelser hörde ihop med den företagsledning, som avskedades 1906. Istället skulle varvet under en kortare tid bli de stora Stockholmsrederiernas nybyggnadsvarv. Åren före krigsutbrottet innebar en markant inriktning på handelstonnage och en byggnation av 3 000-tonnare, vilka byggdes i stor serie under krigsåren. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.