Handelsteknik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder handelsteknik, varianter, uttal och böjningar av handelsteknik

Handelsteknik synonym, annat ord för handelsteknik, vad betyder handelsteknik, förklaring, uttal och böjningar av handelsteknik.

Vad betyder och hur uttalas handelsteknik

Handelsteknik uttalas handels|tekn|ik och är ett substantiv.

Ordformer av handelsteknik

Singular

handelsteknik
obestämd grundform
handelstekniks
obestämd genitiv
handelstekniken
bestämd grundform
handelsteknikens
bestämd genitiv

Handelsteknik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handelsteknik

  1. Grandell blev filosofie doktor 1945. Han inledde sin karriär som bokförare vid Pargas kalk 1922–1933 och undervisade från 1930 i företagsekonomi vid Handelshögskolan vid Åbo Akademi, där han 1944 blev kallad att sköta professuren i handelsteknik, från och med 1948 företagsekonomi. Han var 1951–1965 innehavare av den ordinarie professuren i ämnet och 1957–1965 rektor för handelshögskolan, som under hans ledning utvecklades till en självständig enhet med gott anseende. (källa)
  2. Forskning och utbildning i företagsekonomi på högskole- och universitetsnivå bedrivs vid så gott som samtliga universitet och högskolor. De största utbildningsarrangörerna baserat på antalet antagna ht 2021 är Lunds universitet, Uppsala universitet, Stockholms universitet, Mälardalens universitet och Södertörns högskola. De äldsta utbildningsarrangörerna är Handelshögskolan i Stockholm (1909), Handelshögskolan i Göteborg (1923, högskolan införlivades i Göteborgs universitet 1971), Uppsala universitet (anor sedan 1700-talet, ämnets institution grundades 1958), Lunds universitet (1958) och Stockholms universitet (1962). Högre utbildning och forskning inom företagsekonomi bedrevs fram till sent 1950-tal endast av handelshögskolorna i Stockholm och Göteborg och fram till 1930-talet kallades ämnet "handelsteknik". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.