Hantera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hantera, varianter, uttal och böjningar av hantera

Hantera synonym, annat ord för hantera, vad betyder hantera, förklaring, uttal och böjningar av hantera.

Synonymer till hantera

Vad betyder och hur uttalas hantera

Hantera uttalas hant|era och är ett verb -de.

Hantera betyder:

Ordformer av hantera

Aktiv

hantera
infinitiv
hanterar
presens
hanterade
preteritum
hanterat
supinum
hanterande
presens particip
hantera
imperativ

Passiv

hanteras
infinitiv
hanteras
presens
hanterades
preteritum
hanterats
supinum

Perfekt particip

hanterad en
~ + subst.
hanterat ett
~ + subst.
hanterade den/det/de
~ + subst.

Hantera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Hantera på Engelska

 • handle, manage - handle toxic substances, handle with care!, manage a conflict

Hur används ordet hantera

 1. Vad beror det på att Sverige får en hög placering? John Ahlmark på FRA: s pressavdelning svarar i ett mejl till TechWorld att "Sveriges cyberförsvar har goda grundstenar. Men det finns mycket man kan göra för att stärka skyddet. Ett cyberförsvar måste bygga på en god basnivå av informationssäkerheten, kunskap om vilka angrepp som sker och vilka som ligger bakom, goda varningssystem och förmåga att hantera upptäckta angrepp.". (källa)
 2. 1. "Orange is the New Black". Fängelsedrama från 2013. Piper Chapman döms till fängelse för ett tio år gammalt brott när hon hjälpt sin dåvarande flickvän hantera narkotikapengar. Nu får hon anpassa sig till en helt annan miljö. 5 säsonger. 8, 2 i betyg på IMDB. (källa)
 3. "Vi har högt till tak"Betyder: Vi är stukade just nu och har svårt att hantera kritik. (källa)
 4. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (källa)
 5. Det är självklart att skadade djur berör även oss som varje dag arbetar med att hantera kycklingarna. Vi kommer fortsätta att vara aktiva i att uppmärksamma och motverka skador vilket också är syftet med det projekt vi driver nu tillsammans med Guldfågeln, bönderna, deras lastarlag och Svensk Fågel, säger Rolf Åstrand. (källa)
 6. Genom att skjuta kulorna fram och tillbaka enligt olika regler kan man hantera de fyra enkla räknesätten addition, subtraktion, multiplikation och division. Men möjligheterna är inte slut därmed: det finns regler för utdragning av såväl kvadratrötter som kubikrötter. Fjärde roten kan beräknas genom att man bestämmer kvadratroten två gånger successivt. (källa)
 7. En grensletruck bär lasten under den upphöjda fordonskroppen, mellan hjulen. Den kan hantera tyngre laster än motviktstruckar, eftersom tyngdpunkten ligger innanför stödytan. (källa)
 8. Akut symptomgivande gallsten kallas gallstensanfall och upplevs i form av en mycket kraftig kolikliknande smärta ofta under höger revbensbåge. Diagnos ställs oftast genom ultraljudsundersökning av gallblåsa och gallvägar, vilket kan kompletteras med ett blodprov för att se hur levern fungerar och en ERCP-undersökning. Vid gallstensdiagnos skrivs oftast smärtstillande ut (diklofenakpreparat) för att hantera smärtan. Vid återkommande besvär, eller andra besvär orsakade av gallsten, såsom akut Cholecystit, blir oftast operation, cholecystektomi, aktuell. Operationen innebär att man tar bort gallblåsan. Den kan i dag oftast utföras med titthålskirurgi, och efter en sådan operation är patienten ofta hemma igen dagen efter. En tid därefter bör man undvika fetthaltig kost som friterad mat, bacon, ägg osv. Grönsaker är att föredra framför kolhydratrik kost. (källa)
 9. Egenskaper hos en generalist är att tänka abstrakt och hantera oförutsägbara situationer. Generalistens kompetens byggs med en bred bas uppåt, medan specialisten fokuserar på en samlad och smal hög nivå. Inom IT där olika tekniska lösningar ska integreras med varandra, kan generalistens kompetens ge en större översikt och förståelse, jämfört med specialisten. (källa)
 10. Spisen består av ungefär 25 gjutna delar, samt ett tjugotal spisringar. På framsidan finns eldlucka, ask- och dragregleringslucka, bakugnslucka och sotlucka. För att hantera ringar och luckor användes en spiskrok, och dessutom behövdes en askraka och en skyffel för att tömma spisen på aska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.