Insnitt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder insnitt, varianter, uttal och böjningar av insnitt

Insnitt synonym, annat ord för insnitt, vad betyder insnitt, förklaring, uttal och böjningar av insnitt.

Vad betyder och hur uttalas insnitt

Insnitt uttalas in|snitt och är ett substantiv -et; pl. insnitt.

Ordformer av insnitt

Singular

insnitt
obestämd grundform
insnitts
obestämd genitiv
insnittet
bestämd grundform
insnittets
bestämd genitiv

Plural

insnitt
obestämd grundform
insnitts
obestämd genitiv
insnitten
bestämd grundform
insnittens
bestämd genitiv

Insnitt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet insnitt

  1. Kejsarsnittet förblev emellertid ända till slutet av 1800-talet ytterst riskabel och fruktad operation. Infektioner och förblödning var de vanligaste dödsorsakerna. År 1878 påvisade den italienska läkaren Eduardo Porro att risken för modern minskades betydligt om man efter insnittet i livmodern amputerade livmodern i livmoderhalsen och därefter sydde in stumpen i bukväggen, och lämnande såret att läkas av sig själv. Porros operation vann en tid stor utbredning till följd av de betydligt minskade dödlighetssiffrorna. (källa)
  2. Ett veck kallas den nya kant eller den fåra som uppstår då ett tyg viks, exempelvis pressveck. Motveck är två lagda veck vars öppningar möts, används ofta som nersydda veck på kjolar eller som små insnitt vid midjelinningen. (källa)
  3. Slutligen innebar moderniseringarna att korsetten blev mer effektiv. Detta innebar att korsetten, till skillnad från snörlivet under de tidigare seklen, kunde dras åt betydligt hårdare, och genom sin större flexibilitet kunde den också forma kroppen på ett betydligt mer radikalt sätt utifrån de rådande skönhetsidealen. De elastiska, gummibaserade fibrerna och upptäckten av andra konstfibrer innebar att korsetter kunde göras smidigare och formas bättre utifrån det rådande skönhetsidealet. Stålskenor och valben stöttade på höjden, insnitt med resår gav flexibilitet vid bröst och höfter. En ny uppfinning var planschetten, den styva stålbladsisättningen mitt fram, som stacks in i snörlivet vid snörning. Den nya flexibiliteten användes inte för att göra korsetten mer bekväm för bäraren, utan för att på ett mer effektivt sätt forma och anpassa bärarens kropp utifrån de rådande idealen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.