Jeans Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jeans, varianter, uttal och böjningar av jeans

Jeans synonym, annat ord för jeans, vad betyder jeans, förklaring, uttal och böjningar av jeans.

Synonymer till jeans

Andra språk

Jeans på Engelska

  • jeans - corduroy slacks, denim, denim jacket

Hur används ordet jeans

  1. Ordet "jeans" är härlett från namnet Genua. (källa)
  2. För män var de typiska gångkläderna under större delen av 1900-talet kostym, medan kvinnor bar klänning och senare dräkt eller blus och långbyxor. 2000-talets gångkläder har även för vuxna upptagit mycket av sådant som tidigare mest sågs som ungdomsstil, såsom jeans och att bära skjorta utan kavaj. Även ytterplagg kan räknas till normala gångkläder. (källa)
  3. Klädmässigt använde sig hippierna av unisexkläder och de intresserade sig även mycket för ursprungsbefolkningars och främmande kulturers klädedräkter. Mycket av hippiemodet hade indiska influenser där sjalar, kaftaner och t-shirts i egendesignade batikmönster var populärt. Även mycket fladdrande, vida, rikt broderade och mångmönstrade kläder bars i alla möjliga färger. Man klädde sig ofta i färgglada tryck och motiv och ett av hippiernas klassiska plagg är afghanvästen som hämtats från Indien och är en skinnväst med hårsidan inåt och dekorativa broderier på utsidan Ofta kombinerades denna väst med en batikskjorta och utsvängda jeans, något många idag förknippar med hippiemode. (källa)
  4. Jeans är slitstarka byxor av denimtyg med nitar som förstärkning av sömmar utsatta för stor påfrestning. Senare har denim använts även för andra klädesplagg än byxor, varvid begreppet "jeans" har kommit att användas i semantiskt överförd betydelse i begrepp som "jeansjackor" och "jeanskjolar" och denim kallas också för "jeanstyg". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.