Klo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klo, varianter, uttal och böjningar av klo

Klo synonym, annat ord för klo, vad betyder klo, förklaring, uttal och böjningar av klo.

Vad betyder och hur uttalas klo

Klo uttalas klo och är ett substantiv -n -r.

Ordformer av klo

Singular

klo
obestämd grundform
klos
obestämd genitiv
klon
bestämd grundform
klons
bestämd genitiv

Plural

klor
obestämd grundform
klors
obestämd genitiv
klorna
bestämd grundform
klornas
bestämd genitiv

Klo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Klo på Engelska

 • claw - lion', s claw

Hur används ordet klo

 1. Jackal är Dr. Miles Warren, Peter Parkers gamle biologilärare på universitetet. Warren förälskade sig i en annan av sina studenter, nämligen Peters flickvän Gwen. När hon dödades av Green Goblin, då brast allt för Warren. I sin sorg, bestämde han sig för att utnyttja prover tagna på Gwen för att skapa en klon av sin drömkvinna. Men han blev upptäckt i sina experiment av sin kollega Anthony Sykes och i rädslan för att bli upptäckt, dödade Warren honom. (källa)
 2. Klor (latinskt namn Chlorum, bildat av grekiska chlō'ros, 'gulgrön', 'ljusgrön') är ett icke-metalliskt grundämne. Det tillhör gruppen halogener och används bland annat som desinfektionsmedel. Det ingår som beståndsdel i olika salter, inklusive natriumklorid – koksalt. (källa)
 3. Alla spindlar har åtta gångben ordnade i fyra benpar som är fästade på undersidan av framkroppen. Benen är ledade. Det finns sju segment på varje ben. I ordning heter dessa: coxa (höft), trochanter (lårring), femur (lår), patella (knä), tibia (skenben), metatarsus (ankel) och tarsus (fot). Det yttersta segmentet, tarsen, är försedd med två eller tre små klor. Hos spindlar med tre klor är två klor vanligen större och en klo, den i mitten, mindre. Hos spindlar med två klor finns ofta en tätare tofs med styvare hår istället för en tredje klo, så kallade kloborst. (källa)
 4. Jättemyrsloken med en vikt på omkring 30 kilogram är den största representanten för myrslokarna medan den minsta arten silkesmyrsloken bara väger 230 gram. Arterna kännetecknas av en lång rörformig nos utan tänder och en mycket lång tunga. Vid de främre extremiteterna finns påfallande långa och skarpa klor som används för att öppna termitbon och för att försvara sig. Klornas antal är beroende på art: två hos silkesmyrsloken, tre hos jättemyrsloken och fyra hos tamanduorna. Klorna vid de bakre extremiteterna är inte lika kraftiga. Jättemyrsloken långa svans är yvigt hårbeklädd medan svansen hos de andra arterna bär kort päls. Dessutom kan trädlevande arter använda svansen som gripverktyg. De har små öron och ögon men deras luktsinne är mycket väl utvecklat. Tamanduorna är vanligtvis gulvita med ett svart band (liknande en väst) som går utefter hela sidan på kroppen medan silkesmyrsloken har en silvergrå till gulaktig päls med en smal längsgående mörk strimma på ryggens topp. (källa)
 5. Den har en vit fläck på framklorna. Färgen på kräftornas skal kan variera markant, alltifrån mörka, mer eller mindre svarta skal i vatten med dybottnar, till ljust blåa i mineralrika vatten (även albinoexemplar är kända). (källa)
 6. Klorna är välutvecklade, tassarna korta, grova men med lätta steg. När kattdjur går vidrör endast fotens framdel marken, men inte det yttersta tåbenet som är uppåtvänt, och på så sätt nöter de inte på klorna. Klorna behärskas med ett avancerat sen- och muskelsystem, som drar in dem eller spänner ut dem efter sinnesstämning och behov. Geparder utgör ett undantag då deras klor är mycket annorlunda konstruerade. Tassarna och benen är så starka att många arter med ett enda slag kan slå större djur till marken. (källa)
 7. Boba Fett är en figur i Star Wars, en skoningslös prisjägare och son (egentligen en klon) till den beryktade prisjägaren Jango Fett, den sista kända överlevande från den berömda mandaloriska kommandostyrkan. Boba Fett framträdde för första gången i en tecknad film som ingick i TV-filmen Stjärnornas krig och fred. (källa)
 8. Gepard (Acinonyx jubatus) är ett kattdjur och den enda arten i underfamiljen Acinonychinae och släktet Acinonyx. Den skiljer sig från andra kattdjur då den främst jagar dagtid, har runda pupiller och inte kan dra in klorna fullständigt. Geparden är det snabbast springande, nu levande, däggdjuret på kortdistans och håller sedan 1965 Guinness världsrekord med 104,4 km/h på distansen 200 m. (källa)
 9. Cl2 är väldigt elektronegativt och kommer därför att underlätta vätets oxidation. Klor är ett oxidationsmedel. Annorlunda uttryckt sitter elektronerna särskilt bra fast vid kloratomerna. Klor reduceras av vätet, som är ett reduktionsmedel. Elektronerna på väte sitter "lösare" eller, annorlunda uttryckt, de är mindre bundna än elektronerna på klor. Detta orsakar att Cl2 tar upp de två elektroner som vätet avger. (källa)
 10. Järnvägsolyckan i Ledsgård inträffade kl. 12.46 28 februari 2005 i anslutning till stationen Ledsgård på Västkustbanan strax norr om Kungsbacka. Ett godståg med tankvagnar fyllda med klor skulle stanna för att släppa förbi ett X2000-tåg och spårade i samband med detta ur. På grund av den farliga lasten blev räddningsinsatsen omfattande. Inga personskador uppstod, utöver lokföraren som fick ett slag mot låret i samband med urspårningen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.