Kliv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kliv, varianter, uttal och böjningar av kliv

Kliv synonym, annat ord för kliv, vad betyder kliv, förklaring, uttal och böjningar av kliv.

Synonym till kliv

Vad betyder och hur uttalas kliv

Kliv uttalas kliv och är ett substantiv -et; pl. kliv.

Ordformer av kliv

Singular

kliv
obestämd grundform
klivs
obestämd genitiv
klivet
bestämd grundform
klivets
bestämd genitiv

Plural

kliv
obestämd grundform
klivs
obestämd genitiv
kliven
bestämd grundform
klivens
bestämd genitiv

Kliv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kliv på Engelska

  • stride

Hur används ordet kliv

  1. Fotboll var redan från början den gren som tilldrog sig det största intresset i föreningen. 1915 instiftades Landsbygdsserien som ÅIF kom att deltaga i. 1917 stod ÅIF som segrare i denna efter att i finalen besegrat Reimyre med 9-3. Men det skulle dröja fram till säsongen 1929-30 förrän ÅIF tog klivet upp i division III Södra Mellansvenskan. (källa)
  2. Utvecklingen av cykeln tog sina små och stora kliv blandat med många år av stiltje i utvecklingen. År 1839 lyftes dock fötterna ovan jord då skotske Kirkpatrick MacMillan satte vevstakar på bakhjulet som drevs av hävstänger fram, som på en trampbil, vilket gjorde den svårcyklad. Efter en tur till en närbelägen stad bötfälldes MacMillan då han råkade köra omkull ett nyfiket barn och blev då historisk som första bötfällda cyklist. (källa)
  3. Debuten i seriesystemet gjordes 1985 i Division 4 (dåtidens fjärdedivision) Västerbotten där laget förlorade endast en av seriens tolv matcher och slutade på andra plats bakom Nordmaling som vann på målskillnad. Inför säsongen 1986 tillbringade laget påsklovet i sovjetska Tbilisi på träningsläger, där de fick möta bland andra regerande svenska mästarinnorna Öxabäcks IF i en träningsmatch (0–5). Umeå IK satsade på serieseger, och blev obesegrat med totalt 93–5 i målskillnad. För spel i Division 3 1987 inleddes ett marknadsföringsarbete med sponsring för att täcka resekostnaderna. En fjärdeplats som nykomling visade att laget höll måttet även i denna serie, och året därpå satsade Umeå IK för ytterligare ett kliv som resulterade i serieseger och avancemang till Division 2 efter kvalseger mot Assi IF med totalt 5–2. Mötet hemma på Gammliavallen (2–1) sågs av cirka 200 åskådare. (källa)
  4. London, Paris, New York och Tokyo ses ofta som de fyra dominerande världsstäderna, åtminstone mätt efter ekonomisk makt.. De ständigt växande städerna, sett till befolkning och ekonomi gör att begreppet kan komma att utvidgas, det vill säga att flera av dagens sekundära städer tar klivet upp bredvid dagens fyra dominanter och att nya städer tillkommer under begreppet världsstad. (källa)
  5. Malja startade sin racingkarriär med att köra karting år 2005, och tog år 2011 klivet upp till formelbilracing, då han tävlade i ADAC Formel Masters, endast femton år gammal. Han fortsatte i serien under 2012, då han lyckades ta flera segrar och blev tvåa i mästerskapet, bakom Marvin Kirchhöfer. (källa)
  6. Kalle Rydberg gjorde TV-debut redan vid fyra års ålder som ett litet troll i julkalendern Trolltider. Han är son till skådespelerskan Eva Rydberg och hans far är Mats Hellqvist, och i tonåren svarade han för filtuthyrning och buljongförsäljningen på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 1996 tog han klivet upp på scenen i lustspelet Upp till Camping, han var även med i musikalen Funny Girl året därpå. Sedan följde några års arbete bakom kulisserna, som ljudtekniker och produktionsassistent. Han återkom som skådespelare i Schlageryra i folkparken på Intiman i Stockholm 2004 och har därefter haft mindre roller i Eva Rydbergs uppsättningar på Fredriksdal bl.a. Hemvärnets glada dagar och Den stora premiären. Han har medverkat i filmerna Ögonblick och Om Sara. Han har även skrivit manus till barnpjäsen Busiga Biggan där hans halvsyster Birgitta Rydberg agerade i titelrollen. Han är också aktiv som musiker och spelar trummor i popgruppen D.H Lawrence. Rydberg är även ena halvan av låtskrivarduon Juan Carloz och har bl.a. skrivit låtar åt Shebang. (källa)
  7. Efter några år i Jonsereds IF tog Nilsson som nittonåring klivet till IFK Göteborg i december 1974. Han slog igenom ganska omgående och fick också debutera i det svenska landslaget. Tjugotvå år gammal värvades han till holländska PSV Eindhoven där det dock bara blev en misslyckad halv säsong (1976/77) innan han redan i augusti, knäckt och helt utan självförtroende, var tillbaka på Kamratgården och gemytligheten i IFK Göteborg. Här fick han mogna i lugn och ro i takt med att laget fick en allt tydligare spelidé, mycket beroende på den nye tränaren Sven-Göran Eriksson som förstod sig på och respekterade Torbjörns sårbarhet som människa lika mycket som hans storhet som spelare. "Svennis" föreslog också att Nilsson skulle börja med mental träning. Detta räddade hans karriär menar Nilsson själv många år senare. (källa)
  8. Föreningen genomgick nu ett stålbad, både ekonomiskt och träningsmässigt. Den nygamle tränaren och före detta spelaren Kjell Nyberg lade med stenhård disciplin grunden för det "nya Kalmar FF" och 1997 vann föreningen division två obesegrade med 15 poängs marginal till tvåan Nybro IF. Nyberg lämnade, efter utfört uppdrag, över tränarsysslan till den betydligt mjukare och filosofiske Nanne (då "Kurt-Arne") Bergstrand som spelat i KFF 1981–82. Truppen anammade dock även den nye tränarens metoder och redan första året i division ett tog man klivet upp i Allsvenskan. I den avslutande matchen, inför 9900 betalande åskådare hemma på Fredriksskans, fick man 0-0 mot Åtvidabergs FF vilket räckte för avancemang. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.