Kloak Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kloak, varianter, uttal och böjningar av kloak

Kloak synonym, annat ord för kloak, vad betyder kloak, förklaring, uttal och böjningar av kloak.

Synonymer till kloak

Vad betyder och hur uttalas kloak

Kloak uttalas kloak [-a´k] och är ett substantiv -en -er.

Kloak betyder:

Ordformer av kloak

Singular

kloak
obestämd grundform
kloaks
obestämd genitiv
kloaken
bestämd grundform
kloakens
bestämd genitiv

Plural

kloaker
obestämd grundform
kloakers
obestämd genitiv
kloakerna
bestämd grundform
kloakernas
bestämd genitiv

Kloak är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kloak på Engelska

  • sewer

Hur används ordet kloak

  1. Ett avträde (även torrklosett, i dagligt tal oftast utedass eller bara dass) är en plats där människor lämnar sin avföring och urin, men som till skillnad från en vattenklosett inte är ansluten till en kloak. Restprodukterna uppsamlas antingen i ett grävt hål i marken eller i en tunna under sittbänken. I vissa fall är avträdet sammanbyggt med en gödselstack eller svinstia. Ett avträde kan hysa flera sittplatser bredvid varandra utan avskiljande mellanväggar. (källa)
  2. Inför parningen ökar volymen på hanarnas könskörtlar kraftigt. Hos vissa arter fyrdubblas vikten på dessa körtlar. Parningen sker oftast på en gren eller på marken. De flesta andfåglar parar sig dock i vattnet och seglare parar sig i luften. Hos fåglar, av båda könen, mynnar tarm, urinvägar och könsgångar i en gemensam yttre öppning, kloak. Vanligast tar sig hanen upp på honans rygg och sänker sin stjärt, samtidigt som hon lyfter sin stjärt för att deras båda kloaker ska mötas och sperma kan överföras. Ett fåtal fåglar, som exempelvis andfåglar och strutsfåglar, har penis. Som enda representanter för tättingarna finns släktet buffelvävare (Bubalornis) i Afrika där inte bara hanen utan även honan har en penis. Varför detta släkte har utvecklats så vet man inte. (källa)
  3. Kloak (avlopp) – ett system för att avleda och ta hand om avloppsvatten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.