Klot Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klot, varianter, uttal och böjningar av klot

Klot synonym, annat ord för klot, vad betyder klot, förklaring, uttal och böjningar av klot.

Synonymer till klot

Vad betyder och hur uttalas klot

Klot uttalas klot och är ett substantiv -en.

Klot betyder:

Ordformer av klot

Singular

klot
obestämd grundform
klots
obestämd genitiv
kloten
bestämd grundform
klotens
bestämd genitiv

Klot är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Klot på Engelska

  • globe, ball

Hur används ordet klot

  1. Man kan i samband med detta även nämna betraktelsen av hur jorden såg ut. Under denna äldre tid var jordens och universums utseende ofta något filosofiskt, där man utgick ifrån religion och exempelvis såg jorden som ett träd (nordisk mytologi) eller som fyrkantig (Kina). De antika grekerna var först med att på vetenskaplig basis kunna fastställa att jorden var ett klot. Huruvida solen kretsade runt jorden eller tvärtom kunde slutligen fastställas av Copernicus på 1500-talet, även om debatten redan fördes av grekerna. (källa)
  2. Att det är svårt att underhålla en kedjereaktion i naturligt uran beror på att träffytan för fission inte är så stor, att neutronerna tappar energi i kollisioner och att de absorberas, även i uran. Naturligt uran består mest av isotopen U-238, men 0,7 % är U-235. Denna mer sällsynta isotop har en stor träffyta för fission. Genom anrikning kan man framställa rent U-235. Däräcker det med en klot på 17,4 cm diameter för en kedjereaktion. För en sfär av rent U-235 är den kritiska massan 52 kg. För en något större klot divergerar kedjereaktionen mycket snabbt - en nukleär explosion. (källa)
  3. Ett klot är en tredimensionell solid kropp vars begränsningsyta är en sfär. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.