Klura Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klura, varianter, uttal och böjningar av klura

Klura synonym, annat ord för klura, vad betyder klura, förklaring, uttal och böjningar av klura.

Synonymer till klura

Vad betyder och hur uttalas klura

Klura uttalas klura och är ett verb -de.

Klura betyder:

Ordformer av klura

Aktiv

klura
infinitiv
klurar
presens
klurade
preteritum
klurat
supinum
klurande
presens particip
klura
imperativ

Passiv

kluras
infinitiv
kluras
presens
klurades
preteritum
klurats
supinum

Klura är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Klura på Engelska

  • figure out, find out

Hur används ordet klura

  1. Men snart inser han att något skumt är på väg att hända på skolan. Det verkar som den avogt inställde trolldrycksläraren Snape försöker stjäla något viktigt från valven djupt ned under skolan, och Harry och hans vänner bestämmer sig genast för att klura ut vad och varför. (källa)
  2. Vatten och bröd spelades in till största del i Gräslunds lägenhet i Stockholm. Inspelningarna påbörjades i mars 2006 och mixades sedan av Gräslund, Ronny Lahti, Jonas Nordelius och Roberto Martorell. Gräslund skötte också inspelningen, samt de flesta instrumenten. Sören von Malmberg mastrade albumet. Albumets omslag består av en illustrerad person, som är ritad för att efterlikna Maggio, och är gjord av Mikael Eriksson. På bilden föreställer hon en "påklädd 50-talspinuppa". Skivbolaget ville ursprungligen ha ett riktigt foto av henne som omslag, men hon ville inte ställa upp som pinuppmodell. I en intervju i Sundsvalls Tidning förklarade Maggio albumets titel: "Titeln började som ett skämt. Vi var så himla trötta på att inte ha några pengar och äta nudlar för åttonde veckan i rad. Men sedan fastnade det. Jag klurade och tänkte att det vi gör på skivan är att kombinera hiphop- och soulproduktioner med visa lika självklart som vatten och bröd hör ihop.". (källa)
  3. Markus berättar att översteprästerna försökte klura ut ett listigt sätt att arrestera Jesus. De bestämde sig för att inte göra det under fastan eftersom de var oroliga för att folket skulle göra uppror, istället valde de att arrestera honom natten innan fastan. Djävulen hade redan ingivit Judas Iskariot, Simons son, att förråda Jesus i Johannes 13:2. När Jesus ger honom ett brödstycke i Joh. 13:27 far Satan in i Judas. Det finns en parallell tidigare i Lukasevangeliet 22:3 när Satan far in i Judas och går och talar med översteprästerna om hur han ska överlämna Jesus till dem. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.