Kompakt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kompakt, varianter, uttal och böjningar av kompakt

Kompakt synonym, annat ord för kompakt, vad betyder kompakt, förklaring, uttal och böjningar av kompakt.

Synonymer till kompakt

Andra språk

Kompakt på Engelska

  • compact - solid opposition

Hur används ordet kompakt

  1. De är slanka, smidiga och muskulösa. Kroppen ska vara kort men absolut inte kompakt. Benen är långa och slanka. Bakbenen är i förhållande till andra raser ovanligt höga och medför att de kan hoppa högt. Tassarna är små och ovala. (källa)
  2. 'August Beauty' - fylldblommig, kompakt sort. (källa)
  3. Gipsskivan ger bara marginell värmeisolering och ljudisolering. Detta beror dels på att den är tunn och dels på att gipset är kompakt och inte innesluter särskilt mycket luft. Väggar med regelavstånd c/c 600 mm isoleras med skivor som har 565 mm bredd, vilka kläms ihop ca 1 cm mellan de 45 mm tjocka träreglarna. Vid den allt populärare konstruktionen stålregel med c/c 400 mm används skivor med 410 mm bredd. Detta format är tyvärr ännu ovanligt på byggvarumarknader, vilket innebär att gör-det-självare och småföretagare ofta tvingas skära till passande isolering. För stålregelväggar med c/c 450 mm är det ännu svårare att finna isolerskivor med passande bredd, 460 mm. Detta är anmärkningsvärt, då etablerade tillverkare av gipsskivor rekommenderar denna regelkonstruktion även till väggar som ska isoleras. (källa)
  4. Grizzlybjörnen är en stor och kompakt brunbjörn med inslag av grått i topparna av det yttre hårlagret i pälsen, något som ger den ett gråaktigt färguttryck. Grizzlybjörnen kännetecknas bland annat av en stor puckelliknande bula på ryggen, sittande mellan skulderbladen. Detta är en muskelmassa som björnen använder för att få styrka i frambenen när den gräver. Huvudet är stort och runt, vilket ger ett konkavt ansiktsuttryck sett i profil. (källa)
  5. Grönfinken är en ganska kompakt fågel med kraftig finknäbb. Den mäter 15-16,5 cm lång, har ett vingspann på 25–28 cm och väger ungefär 30 gram. Den adulta hanen är grågrön på ovansidan, har gulgrön övergump, gröngul undergump och har svartaktiga ving- och stjärtpennor med gula ytterfan. Honan går mera i gråbrunt. (källa)
  6. Sedan finns redskapsbärare i hjullastarform. Det är små hjullastare med mycket högt hydraultryck som gör det möjligt att använda mycket effektkrävande redskap som slaghack driven av hjullastarens egen hydraulik som en vanlig kompakt hjullastare inte skulle klara av. Svensk tillverkare av redskapsbärare är Lundberg Hymas samt en finsk konkurrent Wille som är de vanligaste i sin klass på marknaden. Dessa är också vanliga som servicemaskiner på byggplatser samt för snöröjning, finplanering, vårsopning, parkskötsel mm. (källa)
  7. Hussvalan är en kompakt svala, med grunt kluven svart stjärt. Den adulta hussvalan av nominatformen är 13 cm lång och har ett vingspann på 26–29 cm. Den väger 16–25 gram och har en genomsnittlig vikt på 18,3 gram. Huvud, rygg, vingar och stjärt är blåsvarta. Undersidan är vit, inklusive undersidan av vingarna och den har en tydlig och stor vit övergumpsfläck. Även de korta benen och tårna har vit dunig befjädring. Den har bruna ögon och liten svart näbb, och dess tår och exponerade delar av benen är rosa. Könen är lika, men juvenilen är sotigt svart, och vissa av dess vingtäckare och fjäderpennor har vita spetsar och kanter och hakan är smutsvit. (källa)
  8. Den hör hemma i Nordafrika och västra Eurasien. Den är övervägande mörkbrun, med ett blekare område på nederdelen av buken och en mörk mask över huvudet. Jämfört med den liknande arten mink, som tidigare räknades till släktet Mustela, är illern kortare och mer kompakt, har kraftigare skalle och tänder och rör sig mer smidigt och snabbt. (källa)
  9. Till skillnad från sorbet så fryses isglass stillastående. Eftersom resultatet är kompakt is, görs isglass i portionsbitar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.