Konsolbord Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konsolbord, varianter, uttal och böjningar av konsolbord

Konsolbord synonym, annat ord för konsolbord, vad betyder konsolbord, förklaring, uttal och böjningar av konsolbord.

Vad betyder och hur uttalas konsolbord

Konsolbord uttalas kon|sol|bord och är ett substantiv.

Ordformer av konsolbord

Singular

konsolbord
obestämd grundform
konsolbords
obestämd genitiv
konsolbordet
bestämd grundform
konsolbordets
bestämd genitiv

Plural

konsolbord
obestämd grundform
konsolbords
obestämd genitiv
konsolborden
bestämd grundform
konsolbordens
bestämd genitiv

Konsolbord är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konsolbord

  1. Blå rummet har fått sitt namn från den mörkblå möbelklädseln och de blå väggarna. Möblerna, som före omklädsel var försedda med uniformskläde, liksom konsolborden och kristallkronorna, nyanskaffades för Första regementets officersmäss 1922. Emblemen över dörrarna kommer också från Första regementet. De har tillverkats av träsnidare Reiman i Linköping efter major Erland Nordenfalks ritning. (källa)
  2. Masreliez var också den som var först i Sverige med att tillverka utsmyckningar och ornament i pastellage i stället för som tidigare att göra utskärningarna direkt i trä. Metoden användes flitigt i samband med tillverkning av allt från ornament på speglar, till detaljer på stolar, andra möbler och i inredningar. En specialitet för honom var konsolbord i mycket hög kvalité. Typiska för dessa är bland annat de i trä skurna solroserna och de kraftfulla festongerna. Konsolbord har oberoende av tid nästan aldrig signerats och därför har de inte nått samma status som exempelvis byråer. Däremot som hantverk och kvalitet så är höggustavianska konsolbord skurna av Jean Baptiste Masreliez det yttersta exemplet på, när franskt blev svenskt och det bästa som presterats. Det bidrar till att göra dessa bord lätta att identifiera, trots att signering saknas. Masreliez finns representerad vid Nationalmuseum i Stockholm. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.