Konsumentupplysare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konsumentupplysare, varianter, uttal och böjningar av konsumentupplysare

Konsumentupplysare synonym, annat ord för konsumentupplysare, vad betyder konsumentupplysare, förklaring, uttal och böjningar av konsumentupplysare.

Vad betyder och hur uttalas konsumentupplysare

Konsumentupplysare uttalas kon|sum|ent|upp|lys|are och är ett substantiv -n; pl. konsumentupplysare, best. pl. konsumentupplysarna.

Ordformer av konsumentupplysare

Singular

konsumentupplysare
obestämd grundform
konsumentupplysares
obestämd genitiv
konsumentupplysaren
bestämd grundform
konsumentupplysarens
bestämd genitiv

Plural

konsumentupplysare
obestämd grundform
konsumentupplysares
obestämd genitiv
konsumentupplysarna
bestämd grundform
konsumentupplysarnas
bestämd genitiv

Konsumentupplysare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konsumentupplysare

  1. Kerstin Birgitta Rasmusson, född 4 september 1939 i Ljungskile, Bohuslän, död 5 mars 2021 i Stockholm, var en svensk bakboksförfattare. Rasmusson utbildade sig vid Fackskolan för huslig ekonomi i Uppsala där hon tog lanthushållslärarexamen. Hon arbetade på ICA provkök i 20 år samt på ICA bokförlag och var med och bland annat sammanställde kokböckerna Rutiga kokboken och Sju sorters kakor. Rasmusson arbetade även som konsumentupplysare och testredaktör på Icakuriren. (källa)
  2. Charlotte Karin Eugenie Sally Reimerson, född Ekman den 10 januari 1927 i Halmstad, är en svensk konsumentupplysare och författare. Hon har ägnat sig åt konsumentjournalistik i press, radio och TV i närmare 60 år. Efter karriären donerade hon sitt arbetsmaterial till Nordiska museets minnesarkiv. 1970, 1971, 1973, 1977 och 1990 var hon sommarpratare i Sveriges Radios program Sommar. (källa)
  3. Hälsingegården Hans-Anders, mer känd under namnet Träslottet, ligger vid avfarten mot Koldemo och visar kulturarv och är Bollnäs kommuns besökscentrum för världsarvet Hälsingegårdar. Träslottet som kulturcentrum och besöksnäring grundades av journalisten och konsumentupplysaren Willy Maria Lundberg på 1960-talet. (källa)
  4. Maria Elisabet "Maja-Lisa" Furusjö, född Strandberg den 22 augusti 1919 i Västerås, död 11 januari 2017 i Stockholm, var en svensk journalist, konsumentupplysare och chefredaktör. Hon var betydelsefull för den svenska konsumentjournalistiken genom sitt arbete på Icakuriren. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.