Konsumera synonym, annat ord för konsumera, vad betyder konsumera, förklaring, uttal och böjningar av konsumera.

Synonymer till konsumera

Vad betyder och hur uttalas konsumera

Konsumera uttalas kon|sum|era och är ett verb -de.

Konsumera betyder:

Ordformer av konsumera

Aktiv

konsumera
infinitiv
konsumerar
presens
konsumerade
preteritum
konsumerat
supinum
konsumerande
presens particip
konsumera
imperativ

Passiv

konsumeras
infinitiv
konsumeras
presens
konsumerades
preteritum
konsumerats
supinum

Perfekt particip

konsumerad en
~ + subst.
konsumerat ett
~ + subst.
konsumerade den/det/de
~ + subst.

Konsumera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Konsumera översättning

Engelska

consuming, consume

Hur används ordet konsumera

  1. Modernt berättande har en bred sfär. Utöver sina traditionella former (sagor, folksagor, mytologi, legender, fabler etc.), har det utvidgats sig till att representera historia, den personliga berättelsen, politiska kommentarer, och framväxande kulturella normer. Modernt berättande används också ofta för att ta itu med pedagogiska mål . Nya former av medier skapar nya sätt för människor att spela, uttrycka, och konsumera historier. Verktyg för asynkron gruppkommunikation kan erbjuda en miljö för individer att omformulera eller omarbeta enskilda berättelser till grupphistorier. > (wikipedia.org)
  2. Internet möjliggör effektiv global kommunikation världen över och har förändrat människors sätt att umgås och konsumera media via sociala nätverk, och har underlättat distansarbete, distansstudier och e-lärande. Internet har gett upphov till nya e-handelsföretag och branscher, och slagit ut andra traditionella aktörer, men bidrog också till att IT-bubblan utvecklades och sprack vid millennieskiftet. (wikipedia.org)
  3. Livsmedel som äts utan att ha tillagats tillräckligt, eller rått, ökar risken för en infektion av E. coli, förutsatt att bakterierna förekommer i det djur från vilket livsmedlet har framställts. En livsmedelsprodukt som anses vara särskilt riskabel att konsumera är obehandlad mjölk. Det är dock ofarligt att dricka pastöriserad mjölk. En annan riskfylld produkt är vegetabiliska livsmedel. Detta då dessa kan vara förorenade med avföring från djur. Även i pälsen på djur finns mikroskopiska fekala partiklar som kan smitta via kontakt med handen, som vid ett senare tillfälle ofta kommer i kontakt med munnen. Den direkta överföringen av E. coli från en individ till en annan spelar en betydande roll. Det är nämligen tillräckligt med färre än hundra E. coli-bakterier för att en infektion ska uppstå. En person vars händer inte har tvättats tillräckligt efter ett besök på toaletten kan därför överföra bakterier till familjemedlemmar, eller andra personer, och därigenom orsaka en infektion av E. coli. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Konsumera Synonymer Betyder Uttal