Korsning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder korsning, varianter, uttal och böjningar av korsning

Korsning synonym, annat ord för korsning, vad betyder korsning, förklaring, uttal och böjningar av korsning.

Synonymer till korsning

Vad betyder och hur uttalas korsning

Korsning uttalas kors|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av korsning

Singular

korsning
obestämd grundform
korsnings
obestämd genitiv
korsningen
bestämd grundform
korsningens
bestämd genitiv

Plural

korsningar
obestämd grundform
korsningars
obestämd genitiv
korsningarna
bestämd grundform
korsningarnas
bestämd genitiv

Korsning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Korsning på Engelska

  • crossing - intersection
  • crossbreed - cross between different species, mixed breed

Hur används ordet korsning

  1. Om det gamla täckdikessystemet ska kasseras (trasas sönder), bör grussilar läggas i varje korsning mellan det nya och det gamla täckdikessystemet. (källa)
  2. Ett sortnamn i handeln är krusmynta (Mentha spicata var. crispata), och en hybrid är hjärtmynta (Mentha × villosa) som är en korsning mellan grönmynta och rundmynta (Mentha suaveolens). (källa)
  3. Knölarna är knotiga, ojämna och vagt lika ingefärsroten. Råa har de en krispig textur. Olikt de flesta knölar, men gemensamt med andra medlemmar i Asteraceae (däribland kronärtskockan), lagrar dessa kolhydraten inulin (ej att förväxla med hormonet insulin) istället för stärkelse. De är av denna anledning en viktig källa till fruktos för industrin. Det ger dem också en tendens att falla sönder och lösas upp när de kokas. Knölarna, vilka är den enda del som används, smakar som en korsning mellan rädisa och kronärtskocka. (källa)
  4. Plankorsningar förekommer ofta när man talar om en korsning där bilväg och järnväg korsar varandra i samma plan. Enligt förordningen (2001:651) om vägtrafikdefinitioner är en plankorsning "en korsning i samma plan mellan en väg och en sådan järnväg eller spårväg som är anlagd på en särskild banvall". Knappt 3000 är i Sverige försedda med någon typ av vägskyddsanläggning för att förhindra vägtrafikanterna från att korsa järnvägen när ett tåg närmar sig. Järnvägstrafiken ges företräde framför vägtrafiken i plankorsningarna, då tågen har en mycket längre accelerations- och bromssträcka samt genom sitt spårbundna läge ingen möjlighet till att väja såsom vägtrafiken har. (källa)
  5. När man knypplar använder man hela tiden två par pinnar där två olika förflyttningar av pinnarna är möjlig, "korsning" och "vridning". Dessa kan sedan kombineras till "enkelslag", "vävslag" och "dubbelslag". Genom att kombinera de olika slagen bildas mönster. Man använder också nålar för att fixera spetsen. I de flesta områden knypplar man med stöd av ett mönsterunderlag – ett knyppelmönster, som är en schematiskt ritad bild över trådarnas rörelse genom spetsen med markeringar för var nålarna som fixerar trådarna skall placeras. Men man kan också knyppla på fri hand. Det innebär att de nålar som fixerar trådarna sätts med hjälp av ögonmåttet. Att knyppla på frihand skall inte förväxlas med att knyppla fritt, då man utifrån en ritad skiss som underlag knypplar helt utifrån egen fantasi och med otraditionella material. (källa)
  6. Korsning (biologi) – en biologisk process. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.