Krav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krav, varianter, uttal och böjningar av krav

Krav synonym, annat ord för krav, vad betyder krav, förklaring, uttal och böjningar av krav.

Synonymer till krav

Vad betyder och hur uttalas krav

Krav uttalas krav och är ett substantiv -et; pl. krav.

Ordformer av krav

Singular

krav
obestämd grundform
kravs
obestämd genitiv
kravet
bestämd grundform
kravets
bestämd genitiv

Plural

krav
obestämd grundform
kravs
obestämd genitiv
kraven
bestämd grundform
kravens
bestämd genitiv

Krav är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Krav på Engelska

  • demand, requirement - reminder, demand for justice, demand better service

Hur används ordet krav

  1. Med grunden på plats bör Fis ställa hårdare krav på åkare och förbund. Att ställa upp i fem-sex tävlingar på en vinter bör i det närmaste vara obligatoriskt för friska åkare. (källa)
  2. "Det är väldigt stränga krav för att få tillåtelse att använda sån medicinering i Norge. Eftersom det ansågs att det här krävdes så ansöktes det om dispens hos Antidoping Norge. Ansökan beviljades och hon uppfyllde alla Wadas kriterier", står vidare i pressmeddelandet. (källa)
  3. Artikel 13 ställer krav på att plattformarna ska ta ansvar för uppladdning av material, till exempel musik, bilder och nyhetsartiklar, som kan innebära ett upphovsrättsintrång. (källa)
  4. Vi har ställt krav på kompletteringar och vi tycker att deras inventeringar inte till fullo lever upp till de krav där man kan visa detta. Man har inventerat befintliga boplatser, men man har överhuvudtaget inte tittat på om det finns andra häckningsplaser, säger Karin Sigvardsson. (källa)
  5. Ursprungligen var abbot en hederstitel, som ursprungligen gavs åt varje äldre munk, men från 400-talet användes den uteslutande på klostrens föreståndare. Abboten hade rätt att kräva ovillkorlig lydnad av de övriga munkarna på klostret. Till en början fanns det inget krav att abbotarna skulle vara prästvigda vilket ändrades på 500-talet. I och med det sjunde ekumeniska mötet i Nicæa år 787 fick abboten rättighet att tilldela munkarna lägre prästerlig ordination, men de stod fortfarande själva i lydnadsförhållande till stiftets biskop. (källa)
  6. I Göteborg infördes 2009 strängare regler för gatumusikanter, med bland annat krav på tillstånd för att spela gatumusik i centrala Göteborg. (källa)
  7. Gevär med räfflade pipor var allmänt i användning från mitten av 1800-talet. Räfflingen gav kulan rotation och en stadig gång genom luften. De tidigare sfäriska kulorna ersattes med avlånga ovala kulor varvid kulornas precision ökades. Den därvid förlängda kulan gav en kraftigare rekyl, och då man samtidigt ställde allt högre krav på hög utgångshastighet och kraftiga krutladdningar, började man på 1860-talet att minska kalibern till 10,5–18 mm och sedan man infört röksvagt krut på 1880-talet till 6,5–8 mm. En förutsättning för detta var enhetspatroner och bakladdade gevär. (källa)
  8. Grunden för att ingå äktenskap skiljer sig åt mellan olika kulturer. Inte sällan är äktenskapet ett från samhället eller staten mer eller mindre uttalat krav för sexuell samlevnad och familjebildning. I många nutida västerländska kulturer är det kravet mycket svagare, och äktenskap ingås istället ofta snarare av juridiska eller rent känslomässiga skäl, för att visa att man avser att leva med någon livet ut eller mycket länge. Särskilt när man pratar om den juridiska sidan av äktenskapet, händer det också att man säger att parterna ingår allians. (källa)
  9. Gipsskivan har brand- och ljudhämmande egenskaper och har normalt en tjocklek på 13 mm eller 9 mm för renovering av befintliga skivmaterial. Gipsskivan monteras i ett eller flera lager beroende på brand- och ljudhämmande krav. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.