Kvinnohatare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvinnohatare, varianter, uttal och böjningar av kvinnohatare

Kvinnohatare synonym, annat ord för kvinnohatare, vad betyder kvinnohatare, förklaring, uttal och böjningar av kvinnohatare.

Vad betyder och hur uttalas kvinnohatare

Kvinnohatare uttalas kvinno|hat|are och är ett substantiv.

Ordformer av kvinnohatare

Singular

kvinnohatare
obestämd grundform
kvinnohatares
obestämd genitiv
kvinnohataren
bestämd grundform
kvinnohatarens
bestämd genitiv

Plural

kvinnohatare
obestämd grundform
kvinnohatares
obestämd genitiv
kvinnohatarna
bestämd grundform
kvinnohatarnas
bestämd genitiv

Kvinnohatare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvinnohatare

  1. Den 25 juni 2015 blev hon återigen uppmärksammad, då hon ställde sig frågande till huruvida Bråvalla festival alls hade något genusperspektiv, eftersom all dess marknadsföring och programsättning helt dominerades av manliga artister. Hon undrade också varför hon själv heller inte presenterades bland festivalens huvudaktörer, trots att hon var den mest populära artisten på bland annat Spotify av alla festivalens bokade artister. Samma dag skrev Mats Söderlund, framgångsrik med låtar som "Ding Dong Song", då under artistnamnet Günther, på sin Facebook-sida att "Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs." Larsson sade under sitt uppträdande på festivalen "Fuck Günther, fuck alla kvinnohatare," och senare skapades hashtaggen #backazara, där tusentals personer, däribland Marit Bergman och Alice Bah Kuhnke, visade sitt stöd för Larsson. (källa)
  2. Vissa kritiker av teism menar att religion har mer negativ än positiv effekt på mänsklighetens moral. Ateisten och Oxfordbiologen Richard Dawkins har exempelvis uttalat i filmer och böcker att teism är en grogrund för många svåra samhällsproblem. I Illusionen om Gud beskriver han Gamla testamentets Gud som den obehagligaste figuren i skönlitteraturen: avundsjuk och stolt över det, en småsint, orättvis, hårdhjärtad maktmänniska, en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare, kvinnohatare, homofob, rasist, barnamördare, folkmördare, sonmördare, en sjukdomsspridande, storhetsvansinnig sadomasochistisk översittare som nyckfyllt och illasinnat slår åt höger och vänster. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.