Lekmannabroder Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lekmannabroder, varianter, uttal och böjningar av lekmannabroder

Lekmannabroder synonym, annat ord för lekmannabroder, vad betyder lekmannabroder, förklaring, uttal och böjningar av lekmannabroder.

Vad betyder och hur uttalas lekmannabroder

Lekmannabroder uttalas lek|manna|broder och är ett substantiv.

Ordformer av lekmannabroder

Singular

lekmannabroder
obestämd grundform
lekmannabroders
obestämd genitiv
lekmannabrodern
bestämd grundform
lekmannabroderns
bestämd genitiv

Plural

lekmannabröder
obestämd grundform
lekmannabröders
obestämd genitiv
lekmannabröderna
bestämd grundform
lekmannabrödernas
bestämd genitiv

Lekmannabroder är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lekmannabroder

  1. Giacomo Amoroso föddes i en fattig familj. Hans far, som var skomakare, dog strax innan Giacomo föddes. Liksom fadern började han arbeta i ett skomakeri. Skomakeriet låg nära ett kapucinkloster och Giacomo tilltalades av munkarnas livsstil. Han sökte inträde som lekman i ett kapucinkloster, men nekades. Han väntade och återkom vid flera tillfällen för att be om att få komma med i orden, vilket han slutligen efter åtta år vid 27 års ålder fick göra, den 19 oktober 1743. Han fick då namnet Felix (Felice) efter kapucinordens första helgon. Eftersom han var analfabet kunde han endast bli lekmannabroder. Han uppgavs ha förmåga att hela människor som var sjuka till kroppen eller själen, samt att befinna sig på två ställen på samma gång (bilokation). (källa)
  2. I romanen Klockan skildrar Murdoch psykologiska samband i en grupp lekmannabröder ur den anglikanska kyrkan. I senare böcker lämnade hon sin tidigare symbolik och utbildade sig till en initierad skildrare av den engelska medelklassens sexliv. (källa)
  3. Bernhard av Corleone, född Filippo Latini 6 februari 1605 i Corleone, Sicilien, död 12 januari 1667 i Palermo, Sicilien, var en italiensk botgörare och lekmannabroder inom kapucinorden. Bernhard vördas som helgon inom Romersk-katolska kyrkan. Hans minnesdag firas den 12 januari. (källa)
  4. Jakob Bägare, död 1404, var lekmannabroder inom birgittinorden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.