Likabetydande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder likabetydande, varianter, uttal och böjningar av likabetydande

Likabetydande synonym, annat ord för likabetydande, vad betyder likabetydande, förklaring, uttal och böjningar av likabetydande.

Synonym till likabetydande

Hur används ordet likabetydande

  1. Rots (tyska Rotz eg. 'nässlem', av likabetydande fornhögty. roz), malleus, är en smittsam sjukdom hos häst, åsna och mula som orsakas av bakterien Burkholderia mallei. Sjukdomen är en zoonos och kan således drabba även människor men är mycket ovanlig. Senaste påvisade fallet i Sverige var 1943, då hos en häst. (källa)
  2. Ordet härstammar från det likabetydande holländska maalstroom, och är känt på svenska sedan 1698. Efterledet motsvarar precis det svenska ström som i havsström. Förledet maal- är av osäkert ursprung, på svenska anknyts det ofta till det nordiska ordet (att) mala, men förledet kan möjligen istället vara en omformning av det östfrisiska ordet dwalen, virvla. Företeelsen har sitt ursprung i den mytologiska historien Grottasöngr. (källa)
  3. Melodik, av engelskans melodics, av franskans mélodique 'melodisk', av det likabetydande senlatinets melodus (Se: Melodi), är ett begrepp för studier av melodier inom olika epoker och kulturer. (källa)
  4. En eunuck (latin eunu'chus 'kastrat', av likabetydande grekiska eunouchos , egentligen 'sovrumstjänare', av eun\' 'bädd') var historiskt en vuxen man med skadad testikelfunktion och låg testosteronkoncentration i blodet. Denna åkomma som fanns med sedan barndomen resulterade i att individen aldrig gick igenom puberteten, behöll sin ljusa röst, inte fick särskilt utvecklad muskulatur, ingen könsbehåring eller skäggväxt och aldrig fick någon könsdrift. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.