Lingvistik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lingvistik, varianter, uttal och böjningar av lingvistik

Lingvistik synonym, annat ord för lingvistik, vad betyder lingvistik, förklaring, uttal och böjningar av lingvistik.

Synonymer till lingvistik

Vad betyder och hur uttalas lingvistik

Lingvistik uttalas lingv|ist|ik [-i´k] och är ett substantiv -en.

Lingvistik betyder:

Ordformer av lingvistik

Singular

lingvistik
obestämd grundform
lingvistiks
obestämd genitiv
lingvistiken
bestämd grundform
lingvistikens
bestämd genitiv

Lingvistik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Lingvistik på Engelska

  • Linguistics

Hur används ordet lingvistik

  1. Graf (lingvistik) – ett skrivtecken, en lingvistisk term. (källa)
  2. Vinkelparenteser finns inte på tangentbord, men kan skrivas eftersom Unicode är standard i modern teknik. Där finns flera par vinkelparenteser i Unicode, men de lämpligaste för lingvistik är Mathematical Left Angle Bracket U+27E8, och Mathematical Right Angle Bracket U+27E9. (källa)
  3. Information är också en viktig del i discipliner som Kommunikationsvetenskap och Lingvistik. (källa)
  4. Kommunikation består av många komplexa processer, som mycket förenklat ofta sammanfattas med endast själva överföringen, vidaresändningen, av information från en punkt till en annan. Ofta ses kommunikation som en tvåvägsprocess där det sker ett utbyte av tankar, åsikter eller information, oavsett om det sker via tal, skrift eller tecken. Deltagarna har ofta någon slags överenskommelse om mål, orsak och form för kommunikationen. Kommunikation studeras bl.a. inom området sociologi, lingvistik och medie- och kommunikationsvetenskap. När denna överföring sker via elektroniskt medier benämnes tekniska aspekter av denna elektronisk kommunikation. (källa)
  5. Syntaktisk konstruktion – begrepp i lingvistik, syntaktiskt sammanhållen ordgrupp, på såväl frasnivån som satsnivån. (källa)
  6. Varietet eller språklig varietet betecknar inom lingvistik en form av ett språk eller av ett dialektkontinuum. Begreppet varietet är närstående begreppen språk, dialekt, och sociolingvistisk variation, men termen varietet används när man vill undvika att ta ställning till vilken status en språkform har. (källa)
  7. En lingvist eller språkvetare är en person som ägnar sig åt lingvistik, vilket även kallas språkvetenskap. Ämnet räknas traditionellt till humaniora men modern lingvistik ägnar sig även åt språkliga dimensioner inom psykologi och neurovetenskap. (källa)
  8. Språkvetenskap eller lingvistik är vetenskapen om mänskligt språk. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.