Lingvistisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lingvistisk, varianter, uttal och böjningar av lingvistisk

Lingvistisk synonym, annat ord för lingvistisk, vad betyder lingvistisk, förklaring, uttal och böjningar av lingvistisk.

Synonym till lingvistisk

Vad betyder och hur uttalas lingvistisk

Lingvistisk uttalas lingv|ist|isk [-is´t-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av lingvistisk

Böjning (i positiv) lingvistisk en ~ + subst. lingvistiskt ett ~ + subst. lingvistiska den/det/de ~ + subst. lingvistiske den ~ + mask. subst.

Lingvistisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet lingvistisk

  1. Graf (lingvistik) – ett skrivtecken, en lingvistisk term. (källa)
  2. हिन्दुस्तानी, ہندوستانی), även känt som hindi-urdu, är en lingvistisk term för att beskriva flera närbesläktade språk i den norra, centrala och nordvästra delen av den indiska subkontinenten. Det ingår två skriftliga standardiseringar i språkområdet, hindi och urdu, men också flera dialekter utan skriftliga traditioner. (källa)
  3. Inom logik och filosofisk semantik har begreppen använts sedan John Stuart Mill. Inom lingvistisk semantik kan konnotera även betyda beteckna. (källa)
  4. Ett konstgjort språk (även artificiellt språk, konstruerat språk, konstspråk eller konspråk efter engelskans conlang) är ett språk vars fonologi, grammatik och ordförråd är specifikt skapat av en individ eller en mindre grupp, istället för att spontant ha utvecklats som en del av en kultur som med naturliga språk. Vissa är konstruerade för att användas till mänsklig kommunikation (vanligtvis för att användas som internationella hjälpspråk), medan andra är skapade för att användas i fiktion, lingvistisk experimentering, hemlighet (koder) eller för erfarenheten av att göra det (artistiska språk). Dessa språk är ibland förknippade med konstgjorda världar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.