Lodled Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lodled, varianter, uttal och böjningar av lodled

Lodled synonym, annat ord för lodled, vad betyder lodled, förklaring, uttal och böjningar av lodled.

Vad betyder och hur uttalas lodled

Lodled uttalas lod|led oböjligt och är ett substantiv.

Lodled betyder:

Ordformer av lodled

Singular

lodled
obestämd grundform

Lodled är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lodled

  1. Redskapens skapare, "turnfader" Friedrich Ludwig Jahn, använde i början endast vågräta ekgrenar. Så småningom har räckens konstruktion allt mera fulländats. Numera består den av en rund stång av askträ eller av stål, ibland med klädsel av läder, trä eller pappersmassa. Räckstången är 2,4 meter lång, 33 millimeter i genomsnitt och vilar med sina fyrkantiga ändar horisontellt på två stabiliserade ståndare, mellan vilka den är ställbar i lodled. (källa)
  2. Hydroformpressning är en metod för bearbetning av svårformade material, t. ex. delar av en bilkaross. Övre delen av en hydroformpress är ett slags dyna, som består av en mycket kraftig oljefylld behållare med ett starkt, elastiskt membran nedtill. Pressens undre del är en i lodled rörlig stämpel, och runt om denna finns ett bord på vilket det obearbetade materialet läggs. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.