Manifestera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder manifestera, varianter, uttal och böjningar av manifestera

Manifestera synonym, annat ord för manifestera, vad betyder manifestera, förklaring, uttal och böjningar av manifestera.

Synonymer till manifestera

Vad betyder och hur uttalas manifestera

Manifestera uttalas mani|fest|era och är ett verb -de.

Manifestera betyder:

Ordformer av manifestera

Aktiv

manifestera
infinitiv
manifesterar
presens
manifesterade
preteritum
manifesterat
supinum
manifesterande
presens particip
manifestera
imperativ

Passiv

manifesteras
infinitiv
manifesteras
presens
manifesterades
preteritum
manifesterats
supinum

Perfekt particip

manifesterad en
~ + subst.
manifesterat ett
~ + subst.
manifesterade den/det/de
~ + subst.

Manifestera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet manifestera

  1. Till Europa kom seden med kröning under medeltiden när kungariken började bildas, och utfördes av påven, patriarken av Konstantinopel, eller en representant för dessa, såsom en ärkebiskop. Kröningen fyllde funktionen att trygga ordningen efter att en kung hade dött, att manifestera att riket bestod, att valet hade fallit på en pretendent samt att anspråken erkändes av Kyrkan och församlingen i en välsignelse. Kyrkans delaktighet visade på enhet och att ordningen var Guds ordning. Därmed blev monarkens uppdrag betraktad som en gudomlig instiftelse. Samtidigt visade kungen i ceremonin underkastelse inför religionen. Till Västeuropa synes seden ha kommit under 800-talet och snabbt blivit vedertagen. Därav kommer också uttrycket Kungadömet av Guds nåde. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.