Medborgarkonto synonym, annat ord för medborgarkonto, vad betyder medborgarkonto, förklaring, uttal och böjningar av medborgarkonto.

Vad betyder och hur uttalas medborgarkonto

Medborgarkonto uttalas med|borg|ar|konto och är ett substantiv.

Ordformer av medborgarkonto

Singular

medborgarkonto
obestämd grundform
medborgarkontos
obestämd genitiv
medborgarkontot
bestämd grundform
medborgarkontots
bestämd genitiv

Plural

medborgarkonton
obestämd grundform
medborgarkontons
obestämd genitiv
medborgarkontona
bestämd grundform
medborgarkontonas
bestämd genitiv

Medborgarkonto är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet medborgarkonto

  1. Medborgarkonto kan avse flera skilda begrepp.
  2. Begreppet medborgarkonto används i politisk debatt, och då även under namnen trygghetskonto och välfärdskonto, som beskrivning av en typ av ekonomiskt konto för transaktioner som rör en medborgares skatter, pensioner, sjukvårdsförsäkringar med mera under livscykeln, då som alternativ till konceptet om medborgarlön.
  3. På en praktisk nivå används termen för ett personligt användarkonto för medborgare med syfte att själv via Internet kunna kommunicera med den offentliga förvaltningen. Medborgarkonto används exempelvis inom kommunal förvaltning för att göra val till service som barnomsorg och skola eller för att rapportera mätarställning för förbrukning av vatten eller elektricitet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.