Men Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder men, varianter, uttal och böjningar av men

Men synonym, annat ord för men, vad betyder men, förklaring, uttal och böjningar av men.

Synonymer till men

Vad betyder och hur uttalas men

Men uttalas men [men´] konjunktion.

Ordformer av men

Ordform(er) men konjunktion

Andra språk

Men på Engelska

 • but - after much beating about the bush, slowly but surely, last but not least, I don', t drink coffee but would love a cup of tea
 • injury - be permanently marked

Hur används ordet men

 1. Av Turks familj har man fått se hans mamma och en av hans bröder Kevin Turk. Turk började på Sacred Heart samtidigt som JD men han är kirurg så de är inte så mycket med varandra på jobbet. (källa)
 2. X-Men är en filmserie och ett delat fiktivt universum, som består av olika superhjältar. Filmerna är baserade på seriebolaget Marvel Comics serier om X-Men. (källa)
 3. En antihjälte är en central person i litteratur eller film som saknar klassiska hjältekvaliteter men ändå väcker sympati hos läsaren eller publiken. Antihjältar kan vara skurkaktiga eller goda, klumpiga, jobbiga, fula, sorgliga eller trögtänkta, men alltid i avsaknad av naturliga hjälteegenskaper som snabbhet, kvicktänkthet, stilighet och mod. (källa)
 4. Brian Laudrup gick efter det till den italienska klubben Fiorentina, men hans tid där var både olycklig och misslyckad. Fiorentina åkte ner till Serie B och Brian lånades ut till AC Milan. Där spelade han dock bara ett fåtal matcher. Trots att Brians kontrakt med Fiorentina gick ut 1996 sade han i december 1993 att han inte ville återvända. (källa)
 5. Torpederna är en svensk dramakomediserie skapad av Jakob Ström. Det första avsnittet visades den 16 november 2014 på TV4. Avsnittet sågs av 851 000 tittare. Huvudrollerna spelas av Torkel Petersson, Liv Mjönes och Leo Razzak. Serien handlar om Sonny som har kommit ut efter sex år i fängelse. Han drömmer om ett vanligt liv med kontaktpersonen Camilla, och lovar henne att aldrig mer ägna sig åt brott, men det är ett löfte han inte kan hålla. (källa)
 6. Alba gillar att leka med Adam, men vill dölja att de är vänner, för alla i klassen gillar inte Adam. Och Alba vill inte vara utanför. Men ett rykte börjar gå. (källa)
 7. Grevinnan sörjer över att greven förefaller ha tröttnat på henne ("Porgi amor"), och Susanna och Figaro röjer sina planer på att ge greven en läxa. Susanna skall avtala ett hemligt möte med honom, men samtidigt skall han få ett anonymt brev där det står att grevinnan har gjort upp om att möta en okänd man i parken. Cherubino spelar med ("Voi che sapete") i deras komedi, förklädd till flicka, men just när de sätter på honom klänningen bultar greven på dörren och de gömmer i all hast pagen i rummet intill. Grevinnan bedyrar att hon har varit ensam hela tiden, men det hörs buller från det angränsande rummet och greven vill bryta upp dörren. Medan greven och grevinnan är ute och skaffar verktyg att öppna dörren med hinner Susanna låsa upp och få Cherubino att hoppa ut genom fönstret, och till grevens förvåning står Susanna inne i rummet då dörren går upp. Han skall just börja ursäkta sig då trädgårdsmästaren Antonio kommer in och säger att någon har hoppat ut genom ett fönster och förstört hans blommor. Figaro tar på sig skulden men greven blir misstänksam när Antonio visar upp pagens officersfullmakt som han har tappat. Figaro finner dock på råd och greven måste ge slaget förlorat. I det ögonblicket kommer Marcellina och kräver att Figaro skall hålla sitt äktenskapslöfte, och greven lovar undersöka saken eftersom det ger honom chansen att än en gång skjuta upp bröllopet mellan Figaro och Susanna. (källa)
 8. Eldsoppen är vitt utbredd i Europa och uppges förekomma även i Asien och i Nordamerika österut från Klippiga Bergen (dock kan detta röra sig om en annan art). Den förekommer i södra Sverige och norrut till Dalälvsområdet , men den är inte en av de vanligare sopparna, förutom på Öland och Gotland. Den förekommer förmodligen i Finland (rapporter finns fån Åland och vid kusten väster om Helsingfors). Den är tämligen allmän i större delen av Danmark. I Norge förekommer den främst runt Oslofjorden, men fynd har rapporterats längs kusten upp till Troms. (källa)
 9. – Det känns coolt att vara med på listan. Jag hade inte förväntat mig det. Men det är verkligen en ära, säger han. (källa)
 10. Kaptenen överlägger med Redburn och Flint om den förestående drabbningen. Han fruktar visserligen att den kungliga engelska flottan ska drabbas av den franska revolutionsandan, men litar på sitt manskap. Billy kommer på Squeak med att stjäla ur hans sjömanssäck. Vreden får Billy att visa sin enda svaghet, att han stammar. Det blir slagsmål, och Claggart ingriper och låter slå Squeak i järn. Squeak hatar Billy för att han är ståtlig och omtyckt och tvingar därför den pryglade matrosen att se till att Billy blir indragen i myteriplanerna. Den gamle sjökaptenen Dansker varnar Billy, som dock inte vill tro någon om ont. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.