Skada Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skada, varianter, uttal och böjningar av skada

Skada synonym, annat ord för skada, vad betyder skada, förklaring, uttal och böjningar av skada.

Synonymer till skada

Vad betyder och hur uttalas skada

Skada uttalas skada och är ett verb -de.

Ordformer av skada

Aktiv

skada
infinitiv
skadar
presens
skadade
preteritum
skadat
supinum
skadande
presens particip
skada
imperativ

Passiv

skadas
infinitiv
skadas
presens
skadades
preteritum
skadats
supinum

Perfekt particip

skadad en
~ + subst.
skadat ett
~ + subst.
skadade den/det/de
~ + subst.

Skada är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Skada på Engelska

 • injury, hurt, damage, harm, loss, detriment - bodily injury, damage, burn, the storm caused considerable damage to the newly planted trees, he doesn', t seem to have been very badly hurt
 • pity - it', s a pity she can', t come
 • hurt, injure, damage, impair, harm, be detrimental to, prejudice - a badly wounded animal, she', s hurt her foot, her reputation was damaged

Hur används ordet skada

 1. – Jag anser inte att man i första hand ska skada någon för att befria djur, men vi har heller inte kommit i den situationen där vi har behövt använda våld. (svt.se)
 2. ”Tänk på hur mycket du kan skada människor, deras minnen, deras folks situation, när du väljer ett tema för att” krydda upp” ett lyckligt ögonblick i ditt liv” skrev den brasilianska sångerskan Elza Soares i ett inlägg på Instagram. (svt.se)
 3. – Galenskap. Galenskap. Vi vill inte skada någon. Detta är ett fritt val. Om någon anser att vi infört dessa åtgärder för att skada någon, så borde hon söka upp en läkare. (expressen.se)
 4. ”Det är en skada på överkroppen.”Betyder: Det handlar om en skada på underkroppen. (expressen.se)
 5. Den traditionella fågelskrämman, i människoliknande form, används för att avskräcka fåglar från att komma till människans växtodlingar och äta upp eller skada grödan på annat sätt. Den människoformade fågelskrämman dyker även upp i litteraturen och som en skräckfigur i amerikanskt Halloweenfirande. Även fågelskrämmor som efterliknar fåglarnas naturliga rovdjur, utöver människor, såsom rovfåglar finns. (wikipedia.org)
 6. Flygande fåglar riskerar att skada sig om de får vara lösa inomhus, till exempel genom att flyga in i fönster och takfläktar eller landa på spisplattor. Fåglar lösa inomhus kan vara ett problem även om de är vingklippta och inte kan flyga då möbler, sladdar och annat kan vara farligt att äta eller tugga på. De flesta fåglar som hålls som husdjur är inte helt tama och har därför kvar sina naturliga instinkter vilket kan göra deras beteende svårt att förutsäga och kontrollera. Fåglar som hålls som husdjur är ofta tillräckligt små för att en fågelbur ska vara en bra lösning på dessa problem. (wikipedia.org)
 7. Abborre (Perca fluviatilis) är en sötvattenslevande fisk som jagar i stim och tillhör familjen abborrfiskar och släktet Perca. Den lever i vilt tillstånd i både Europa och norra Asien, arten har även introducerats till Sydafrika, Nya Zeeland och Australien. Abborren har det i sistnämnda landet gjort en betydande skada på det inhemska fiskbeståndet och anses i delstaten New South Wales vara en invasiv art. (wikipedia.org)
 8. Att ha skelett i garderoben är ett idomatiskt uttryck för att ha hemligheter som kan vålla skada för personen i fråga om de kommer fram. (wikipedia.org)
 9. Att tillfoga medlemmar av gruppen svår kroppslig eller själslig skada (wikipedia.org)
 10. Toxicitet, av grekiskans toxikon, "pilgift", är den förmåga ett ämne har att skada en organism, och därför ett mått på dess grad av giftighet. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.