Mentol Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mentol, varianter, uttal och böjningar av mentol

Mentol synonym, annat ord för mentol, vad betyder mentol, förklaring, uttal och böjningar av mentol.

Vad betyder och hur uttalas mentol

Mentol uttalas ment|ol [-å´l] och är ett substantiv -en.

Mentol betyder:

Ordformer av mentol

Singular

mentol
obestämd grundform
mentols
obestämd genitiv
mentolen
bestämd grundform
mentolens
bestämd genitiv

Mentol är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mentol

  1. Halstablett är en tablett, som bland annat används för att lindra halsont vid förkylning, influensa och relaterade sjukdomar. Halstabletter innehåller vanligen lenande mentol och kan finnas i många olika smaker. (källa)
  2. Trots namnet har ischoklad ingenting med is att göra utan det anspelar istället på att chokladen smälter väldigt lätt på grund av innehållet av kokosfett. I vissa fall tillsätts glukos eller mentol till chokladen vilket ytterligare ökar på en kylande känsla vid konsumtion. (källa)
  3. Mentol (i dagligt tal mint) är en kovalent bunden molekyl som framställts syntetiskt, eller som man tagit från pepparmint eller andra mintoljor. Mentol är en vaxig, kristalliknande substans, genomskinlig eller vit till färgen, som är fast till konsistensen i rumstemperatur och smälter vid temperaturer strax där över. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.