Mild Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mild, varianter, uttal och böjningar av mild

Mild synonym, annat ord för mild, vad betyder mild, förklaring, uttal och böjningar av mild.

Synonymer till mild

Vad betyder och hur uttalas mild

Mild uttalas mild och är ett adjektiv milt milda.

Mild betyder:

Ordformer av mild

Böjning (i positiv) mild en ~ + subst. milt ett ~ + subst. milda den/det/de ~ + subst. milde den ~ + mask. subst. Komparation mildare en/ett/den/det/de ~ + subst. mildast är ~ mildaste den/det/de ~ + subst.

Mild är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Mild på Engelska

 • gentle, lenient - a gentle smile, lenient sentences
 • mild - mild air, mild winter
 • mild - mild cheese

Hur används ordet mild

 1. Mild fågelinfluensa har upptäckts i ett ankbestånd i Faksinge i Vordingborg kommun i Danmark. (svt.se)
 2. Drutten kan rimma på sitt namn eftersom hon är Stockholmare: En liten drutt blir lätt trutt, Gena heter Gena eftersom hans mormor, som ropade "kom genast" till honom, inte kunde uttala "s" och "t". Den ryska seriens grundtanke om kollektiv gemenskap och diskreta samhällssatir ersattes snarast av en mild satir över könsroller: den manlige besserwissern Gena försökte alltid undervisa den kvinnliga och barnsliga Drutten, som ändå till slut visade sig vara både klokare och modigare än han. (wikipedia.org)
 3. En annan art som ofta odlas är kinesisk gräslök, (Allium tuberosum), som har en mild smak av vitlök. Den har platta blad och vita blommor och är, trots namnet, inte särskilt nära släkt med gräslök. (wikipedia.org)
 4. Hovmästarsås är en söt, senapsbaserad sås som vanligtvis serveras kall som tillbehör till exempelvis gravad lax men fungerar av många som all-round sås. Såsen har normalt en mild senapssmak och innehåller även dill. (wikipedia.org)
 5. Isbergssallat är en sort av sallat (Lactuca sativa) och används som salladsgrönsak. Den är formad som ett hårt fast huvud och påminner om ett kålhuvud. Isbergssallat har vanligtvis en mild smak och är näringsfattig i jämförelse med många andra grönsaker och sallatssorter. (wikipedia.org)
 6. Riset blandas tillsammans med grönsaker och kött, och kryddas med den så kallade "heliga treenigheten" i cajunköket, lök, mild grön paprika, och selleri. Köttet kan vara rökt korv (andouille), kyckling, skinka, skaldjur (till exempel räkor eller langust). Tabascosås används ofta för att ge rätten den kryddiga och något sura smaken. (wikipedia.org)
 7. Sjukdomen är mycket smittsam och kan leda till allvarliga ekonomiska förluster för kaninuppfödare. Det går att vaccinera kaninerna men man kan ändå aldrig få ett hundraprocentigt skydd mot sjukdomen. Det finns flera former av Myxomatos och vid en mild variant har djuret överlevnadschans om det blir intensivvårdat. (wikipedia.org)
 8. Kantarellerna får sin gula färg av karotenoid-pigment och svampen har åsar som går långt ner på foten. Åsarna är till skillnad från skivor oregelbundna i form och utbredning. Hatten är inrullad hos unga exemplar men utbredd och nedtryckt i mitten hos äldre och kan variera mycket i form. Köttet är fast och något blekare än svamphatten, och har en karaktäristisk behaglig, fruktig doft och mild kryddig smak. Svampen är sällan maskäten. (wikipedia.org)
 9. Keso, grynost på finlandssvenska, är en typ av grynig färskost, med mild smak, av anglosaxiskt ursprung. (wikipedia.org)
 10. Kinakål (大白菜), kallas även för kinesisk kål eller salladskål (Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis) är en av många varieteter av arten åkerkål i familjen korsblommiga växter. Kinakålen har långa ljusgröna blad som upptill blir krusiga och mer gröna. Bladen bildar ett cylindriskt huvud och är spröda med en mild kålsmak. Växten som är ettårig härstammar från Japan och Kina där den odlats under lång tid. I Europa börjades den odlas i Österrike och Schweiz i mitten av 1900-talet. Kinakål används främst i sallader, men är även huvudingrediensen i Koreas nationalrätt, kimchi. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.