Ringa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ringa, varianter, uttal och böjningar av ringa

Ringa synonym, annat ord för ringa, vad betyder ringa, förklaring, uttal och böjningar av ringa.

Synonymer till ringa

Vad betyder och hur uttalas ringa

Ringa uttalas ringa oböjligt och är ett adjektiv.

Ringa betyder:

Ordformer av ringa

Böjning (i positiv) ringa en ~ + subst. ringa ett ~ + subst. ringa den/det/de ~ + subst. ringe den ~ + mask. subst. Komparation ringare en/ett/den/det/de ~ + subst. ringast är ~ ringaste den/det/de ~ + subst.

Ringa är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ringa på Engelska

 • small, insignificant - a negligible number, she hasn', t got the slightest chance
 • ring, call - ring me this evening!, she rang the fire brigade, we rang round the firms in the area
 • call - the alarm clock did not ring this morning

Hur används ordet ringa

 1. Helene Marie Fossesholm har under knappt tre år, mellan december 2014 och september 2017, behandlats med tillväxthormon på grund av sin ringa längd och har sedan 8 års ålder undersökts på barnsjukhus. Förbundet meddelar att Fossesholm var 137, 5 centimeter lång när hon var 13, 5 år gammal och hade en onormal växtutveckling. I dag är hon 151 centimeter lång. (expressen.se)
 2. En debut som kunde ha ägt rum redan för 42 år sedan. Allt var klappat och klart. Förlaget skulle ringa och en 24-årig Richard Hobert hade köpt champagne. (aftonbladet.se)
 3. Ett abonnemang är ett standardavtal, där en leverantör levererar en återkommande vara eller tjänst till en kund för viss tid eller tills vidare. Det kan till exempel vara ett avtal att leverera el, ringa viss mobiloperatör, se på betal-TV via kabel eller satellit. Avtalet som regelmässigt är upprättat av leverantören är ofta standardiserat och kunden har ingen eller ringa möjlighet att påverka innehållet utan har att välja att antingen acceptera det eller välja annan leverantör där sådan finns. (wikipedia.org)
 4. Då sprängning användes för kolens löstagning (inte i Sverige), använder man så kallade "säkerhetssprängämnen", som kännetecknas av att de vid explosionen utvecklar ringa låga. (wikipedia.org)
 5. I Jämtland och Härjedalen är grynost / gôm en festrätt som mestadels serveras vid högtider. Förr i tiden gav heimbuføringa (hemflyttningen från fäbodarna) ett särskilt tillfälle att festa på grynost. Detta tillfälle ansågs av en del som en större högtid än jul. [källa behövs] (wikipedia.org)
 6. Mark på berggrund av grönsten, som är mer basisk än annat urberg, kan få egenskaper som påminner om den kalkjord som exempelvis finns i södra Sverige. Genom sin ringa motståndskraft mot kemisk vittring ger grönsten upphov till produktiva jordar, exempelvis hyperitmarkerna i Värmland och Småland. (wikipedia.org)
 7. En vanlig gurka består till cirka 96 procent av vatten. Det övriga är mest cellulosa (kostfiber). Cellulosa kan inte brytas ner av människans matsmältning, och energiinnehållet i gurka blir därför lågt: 59 kJ (14 kcal) per 100 g gurka. Gurka har en ringa halt av C-vitamin (askorbinsyra). (wikipedia.org)
 8. Halvöken är en typ av klimat och biom som kännetecknas av ringa, ofta säsongberoende, nederbörd, men inte så sparsam som i en öken. (wikipedia.org)
 9. ringa avstånd bakom ett annat fordon (wikipedia.org)
 10. Schweiziska medborgare har Heimatrecht/droit de cité i en eller flera kommuner, oberoende av boendeorten, men det saknar i dag ringa praktisk betydelse. Dock brukar hemorten (Heimatort/lieu d’origine/luogo d’origine/lieu da burgais) uppges i pass och andra identitetshandlingar. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.