Mindre bra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mindre bra, varianter, uttal och böjningar av mindre bra

Mindre bra synonym, annat ord för mindre bra, vad betyder mindre bra, förklaring, uttal och böjningar av mindre bra.

Synonym till mindre bra

Hur används ordet mindre bra

  1. Historiskt sett är komedi motsatsen till tragedi och historien tar karaktärerna från ett mindre bra tillstånd till ett bättre. Under antiken behövde komedin inte vara särskilt rolig, men skillnaden mot tragedin var att komedi hade ett lyckligt slut. Aristoteles såg denna som den lägre av de två genrerna, då den inte väcker eftertanke eller skänker rening hos publiken samt därför att den avbildar sämre människor. (källa)
  2. Kreatininkoncentrationen beror inte bara på njurfunktionen utan också på individens muskelmassa. Därför kan kreatininkoncentrationen variera mycket från person till person. Kreatinin är därför ett mindre bra mått på individens absoluta njurfunktion, men lämpar sig väl för att följa hur njurfunktionen utvecklas över tiden. (källa)
  3. På 1970- och 1980-åttiotalen var det vanligt med en kapsyl som bestod av aluminium med en ca 2 cm lång rivtunga på ena sidan. Man öppnade den genom att dra i rivtungan upp och över kapsylen. Rivtungan ersattes på en efterföljande kapsyltyp med en dragring, med där avsikten var att det skulle bli mindre risk att skära sig i fingret vid öppning. Det var dock många som istället skar sig i tummen med denna kapsyltyp. Det förekom också att dragringen lossnade innan flaskan var öppen. Då återstod det bara att ta en tång eller annat liknande verktyg för att öppna flaskan. Denna kapsyltyp fungerade mindre bra och snart ersattes dessa med de traditionella kronkapsylerna. (källa)
  4. Några professorer kritiserade på DN Debatt Eva Rydbergs rollkaraktär Siv Styregaard, som enligt dem framställde professorer som virriga och konstiga, och de som är intresserade av matematik och vetenskap som tråkiga, svåra och asociala. SVT:s programchef Johanna Gårdare besvarade kritiken och kallade den för "skev" och tillade det alltid går att hitta saker som man lyckats mindre bra med, men poängterade att de jobbat mycket med mångfald och könsroller och pekade bland annat på att professorn är kvinna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.