Mindre Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mindre, varianter, uttal och böjningar av mindre

Mindre synonym, annat ord för mindre, vad betyder mindre, förklaring, uttal och böjningar av mindre.

Vad betyder och hur uttalas mindre

Mindre uttalas mindre se under liten.

Ordformer av mindre

mindre se under liten

Andra språk

Mindre på Engelska

 • smaller - he is smaller than his brother, a small company
 • less - less talk and more action!, more or less clear, in less than ten seconds, prices have gone up by no less than ten percent

Hur används ordet mindre

 1. Men nu har bland annat kinesiska och brittiska forskare detaljgranskat två välbevarade fossil av mindre flygödlor som levde för 165 till 160 miljoner år sedan i vad som i dag är Kina. Och då upptäckte de att dessa djur åtminstone hade fyra sorters hårbeklädnad, varav tre starkt påminner om fjädrar såtillvida att de är förgrenade. (källa)
 2. Richii Klinsmeister och Rebecca Hansson är djurrättsaktivister i Djurfront – en av de mest radikala djurrättsorganisationerna i Sverige. När SVT träffar dem i en djurpark i Göteborg vill de ha mindre fokus på dem, och mer på djuren. (källa)
 3. Så som avtalet ser ut i dag riskerar det att stänga ner stora delar av internet eftersom många mindre sajter inte kommer ha råd att betala avgifterna för det upphovsrättsskyddade materialet, sade Max Andersson, från Partiet Vändpunkt, som sitter i EU-parlamentet, till Kulturnyheterna tidigare. (källa)
 4. Ska man hårdra det är Life itself som en enda lång räcka av deus ex machina-situationer, fast då av mindre godartat slag. Här kommer ingen plötsligt uppdykande gud till räddning, snarare är det slumpen som attackerar från sidan. Kanske i form av en buss. (källa)
 5. Precis som många andra blockbusters har Venom, för att kunna säljas till så många som möjligt, fått en pg-13-klassificering (13-årsgräns). Det är kanske en delförklaring till att Venom fått så mycket pisk av hard core-fans som kanske hoppades på en hårdare och mindre skojfrisk actionstänkare. (källa)
 6. Som utomstående får vi ta del av det som händer i och kring matcherna, men sällan vad som händer och sägs däremellan. Klubbarna har som policy att i grunden ge så lite information till media som möjligt för att man inte vill misstolkas eller säga för mycket som motståndarlagen kan dra nytta av och därför kommer klyschorna hagla. När sociala medier är en stor del av vardagen kommer flertalet spelare att vara mindre aktiva eftersom klubbar uppmanar spelarna till det plus att jag är övertygad om att det måste vara ett störningsmoment med allt skit som florerar där. Det är också ett sätt att kontrollera att spelarna inte skriver något som kan ge motståndarna fördelar och eventuell tändvätska. (källa)
 7. Resonemanget lyder att då man lägger ned butiker väljer kedjorna först och främst att göra det i varuhus med mindre attraktiva placeringar snarare än highend-varuhus som exempelvis drivs av jättar som Simon Property Group och Macerich. (källa)
 8. Andra året i rad som vi äter mindre kött. (källa)
 9. Alexandre Lacazette firar sitt mål men Arsenal fick nöja sig med 1–1 hemma mot ett Atlético Madrid som spelade med en man mindre i 80 minuter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.